aleksandar-rodicПредседник Адриа медиа групе Александар Родић одбацио је данас оптужбе власника „Фармакома” Мирослава Богићевића да га је рекетирао са милион евра како би Богићевићевом “Фармакому” омогућио да откупи удео немачког ВАЦ-а у „Политици”.

Родић је узвратио оптужбом да су њега рекетирали Богићевић, заједно са Гораном Веселиновићем уз подршку лидера Српске напредне странке Александра Вучића. У саопштењу Родић је изразиоуверење да је Богићевић натеран на лажну и бесмислену изјаву, када је јуче рекао да је дао милион евра да би његов “Фармаком” откупио удео немачког ВАЦ-а у “Политици”.

„Пре недељу дана представници немачког ВАЦ-а су ме обавестили да им је Вучић преко посредника поручио да је против тога да ВАЦ своја преостала права и потраживања прода мени. Вучић им је рекао да ја нисам власник Курира и да немам пара да им платим”, навео је Родић.

У саопштењу послатом са шест докумената, међу којима су и папири о продаји акција из 2012. као и решења о извршењу, Родић је навео да је фебруара 2012. под притиском тадашње ДС власти, с Богићевићем закључио уговор о продаји акција у својој компанији која је са ВАЗ-ом потписала Уговор о откупу потраживања према „Политици”.

„Богићевић се обавезао да ми за то плати 3,5 милиона евра да би стекао потраживања према Политици од укупно 15,3 милиона евра. Закључили смо уговор, он је дао менице као гаранцију. … После месец дана потписали смо протокол којим је потврдио да сам ја све своје обавезе извршио”, навео је Родић.

Према Родићевим речима, по доласку на власт СНС-а, њему је поново тражено да Богићевићу опрости више од половине дуга.

„Кад сам то прихватио, они су изиграли договор, само су куповали време. Чак сам у мају 2014. године, на захтев Богићевића, с њим закључио поравнање у којем он признаје дуг који смо оверили пред судом у Београду (ов. бр. 25005/2014). Међутим, ни то није испоштовао”, навео је Родић.

Како је навео, суд у Шапцу је по његовом предлогу у марту 2014. године донео одлуку да му је Богићевић дужан 412.747.687,5 динара.

„Државни извршитељ Србије ме је известио пре недељу дана да Богићевић нема имовину и да је све отуђио и сакрио и да од њега нећу моћи да се наплатим”, додао је Родић.

„Очигледно је и Политици и српској влади и тајкунима Богићевић бољи као власник Политике јер је ‘уцењен’ кривичним поступком који се против њега води због штете коју је нанео српским државним банкама, која се мери у стотинама милиона евра”, навео је директор Адриа медиа групе.

Власник „Фармакома” Мирослав Богићевић изјавио је јуче да га је газда „Курира” рекетирао како би преузео две новинске куће и да иза свега стоји ДС. Богићевић је тврдио да је Родићу дао милион евра у кешу како би његовом “Фармакому” омогућио да откупи удео немачког ВАЦ-а у „Политици”.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Родић одговорио Богићевићу

* Обавезна поља