nikolic-putin-foto-tanjug-1369395860-315057Председник Русије Владимир Путин упутио је председнику Србије Томиславу Николићу поздраве и позив да ускоро посети Русију.
Поздраве и позив Путина председнику Србије пренео је амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин.

Детаљи посете председника Николића Русији биће, како се наводи, утврђени почетком децембра, када у Београду буде боравио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Председник Николић је захвалио амбасадору Чепурину на томе што је Русија приликом гласања у Генералној конференцији Унеска о чланству такозване Републике Косово у тој организацији, још једном показала да је искрени пријатељ и савезник Србије.

Он је посебно истакао да је добро што није дошло до апсурда и преседана да такозвано Косово, које није међународно призната држава, постане члан ове организације, јер би то унело нове поделе и отворило врата потпуној политизацији Унеска.

Председник Републике и амбасадор Руске Федерације договорили су и детаље посете Љубове Николајевне Глобове, директорке Рошотрудничества и координаторке Русије у пројекту осликавања храма Светог Саве у Београду.


Извор: Танјуг

Коментари

Један коментар на Путин поздравио Николића

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин поздравио Николића

* Обавезна поља