Републикански когресмен Дејна Рорбахер је после апела за размену севера КиМ за Прешевску долину рекао и да Македонија није држава.

Човек који је добијао признања од албанских терориста као снажан заговорник њиховог наоружавања истакао је да је креирање Македоније као државе пропао пројекат и да је атмосфера таква да треба редефинисати границе на Балкану.

“Моје виђење је да Македонија није држава, жао ми је, али је тако, то није држава. Постоји део државе који неће моћи да живи у заједници у даљој будућности. Због тога Албанци са Косова и из Македоније треба да буду Косово, а остатак Македоније део Бугарске или неке друге земље са којом мисли да је близак“, навео је Рорбахер за албанску телевизију Висион Плус.

На питање да ли председник САД Доналд Трамп треба да подржи парчање држава на Балкану, рекао је да он сада има утицај на креаторе америчке политике.

Реакција на то је стигла из Скопља, из Министарства спољних послова.

“Он је изразио своје виђење које нас враћа у прошлост и запаљује националистичку реторику у региону. Верујемо да ће Стејт дипартмент уклонити било какву сумњу у своје садашње позиције и да ће потврдити свој актуелни став према Македонији и Балкану“, наводи се у саопштењу.

Рорбахер је дошао у центар пажње после изјава да би за мир на Балкану требало учинити размену територија, да Прешевска долина припадне “држави“ Косово, а север јужне српске покрајине Србији.


Извор: Б 92

Оставите коментар

Оставите коментар на Рорбахер – Македонија није држава

* Обавезна поља