nemanja-sarovic-1БЕОГРАД – СРС је странка доследна својој полтици 24 године и једина је довољно храбра да се супротстави сваком режиму, па и овом, каже потпредседник СРС Немања Шаровић.

Он је у „Кажипрсту“ рекао да је чињеница да је то прво појављивање неког из СРС на ТВ са националном фреквенцијом после две године показатељ страха режима.

„Странка се налази у невиђеној медијској блокади и то је показатељ кога режим не жели у скупштини. Знају да смо једини храбри, са довољно искуства и знања да променимо ствари у Србији“, каже он.

Шаровић је рекао да је уверен да ће на наредним изборима направити добар резултат и да је СРС једина која је издржала пробу времена, јер се већ 24 године залаже за „исту, исправну политику“.

„Не мери се исправност политике на изборима. Да ли изборни резултати значе да су исправне политике Александра Вучића, Зорана Ђинђића или Мирка Цветковића? Резултат њихове проевропске политике и реформских закона јесу пљачкашке приватизације, више од милион незапослених, а ситуација у медијима је никада гора“, рекао је Шаровић.

Он је рекао да је Александар Вучић 2012. обећавао да ће поднети оставку ако грађани за шест месеци не осете побољшање, а сада се говори о томе да ће боље бити 2015.

„Реформе су донеле несрећу, безнађе и сиромаштво. Србија мора да се окрене традиционалним пријатељима. Важила је крилатица да ЕУ нема алтернативу, па онда ЕУ и Косово и све је то пропало. Ми кажемо ‘и Косово, и Русија’. Вучић, Дачић, Тадић, Ђилас, Јовановић, они сада кажу и Москва и Брисел, а то не може, на две столице се не седи, па то су супротстављене стране у светском поретку. ДСС је прокламовао политичку неутралност која значи ни Косово ни ЕУ. Сада причају о штети примене ССП, а Коштуница га је потписао. Једини моћан традиционалан историјски савезник на кога Србија може да рачуна јесте Руска Федерација и ми се за то залажемо“, рекао је Шаровић.

Шаровић је говорећи о члановима који су отишли из странке рекао да неки од њих „немају образа“, јер су отишли у потрази за местима у управним одборима, док је за СРС рекао да странка није одустала од своје политике „ни када су завршили на бироу“.

За садашњу ситуацију рекао је да је „на делу испирање мозга“ и да док се прича о промени свести српског народа, грађани од свакодневних афера без решења и информација не могу да седну и да размисле.

„Убеђивали су нас да је ова прва влада била феноменална, па су уз порођајне муке извели реконструкцију. Кажу, после реконструкције направљена најбоља у историји, експертска влада, ту су страни саветници, Радуловић, Крстић, а та је најкраће трајала и нема никаквих резултата осим медијских манипулација“, рекао је Шаровић.

Он је рекао да се сада „окупља кусо и кљакаво, само да ради против интереса Србије“, а за чињеницу да су радикали пред изборе позвали Образ и њиховог вођу који је правоснажно осуђиван, каже да „ту нема ништа лоше“.

„Нас са Образом уједињује то што смо једине организације које су страдале од режима и које режим прогања. Ја ћу поново бити саслушан што сам запалио заставу Косова. Прогањају нас зато што смо непомирљиви“, рекао је Шаровић, који је истакао да са „Образом није на делу коалиција него братимљење“.

Иако је СРС звао и „Двери“, он каже да је за њих питање зашто су остали сами.

Говорећи о својој кандидатури за место градоначелника Београда, Шаровић каже да ће му први задатак бити да „заустави пљачку“, а иако није конкретно говорио о свом програму, рекао је да по „ономе што се највише прича, добићемо Београд на хлебу и води“.

Шаровић је критиковао пројекат „Београд на води“ рекавши да није уврштен у урбанистички план нити је за њега био расписан тендер, а навео је и да ће он бити „забрањени град у коме пентхаус неће моћи да купе учитељица из Младеновца или возач аутобуса из Падинске скеле, већ политичари тајкуни и старлете“.

Хаг жели да процес заврши судском ликвидацијом

Шаровић је рекао да ће Војислав Шешељ увек бити на челу листе СРС, а да небрига државе и чињеница да његово стање апсолутно не занима председника државе показују да је „Шешељ последњи човек кога желе да виде у Србији“.

„Када у председништво Томиславу Николићу стигне позив на суд због тужбе Војислава Шешеља за клевету, он се врати, а у Председништву кажу ‘председник није ту'“, рекао је Шаровић.

Он је навео да је Шешељево стање након успешне операције рака дебелог црева било изузетно добро, али да је потом потпуно супротно медицинским препорукама пребачен у изолацију.

„Био је у цивилној болници почетком фебруара на првом циклусу хемиотерапије, а након тога је пребачен у изолацију у затворској болници. Смештен је у соби без дневног светла и свежег ваздуха, није могао да изађе седам дана и био је по природи ствари везан за кревет. Стање му се погоршало, после две године је поново добио аритмије, а зна се да је препорука да се после агресивне методе као што је хемиотерапија подиже имунитет изласком на ваздух, сунце…“, рекао је Шаровић.

Он је навео да је „очигледно да Хаг чини све могуће, као и претходних 11 година, да се уништи Шешељево здравље и да се процес заврши судском ликвидацијом а не пресудом“.

„Разлози за такво понашање, као и за саму оптужницу су дубоко политички. Чак је и на захтев за пуштање на слободу одговорено да би ‘проблем могао да се реши тако што би Шешељ био евентуално пуштен у неку другу земљу у Европи, далеко од Србије, како не би могао да утиче на политичке процесе у земљи'“, навео је Шаровић.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Русија је једини моћан савезник Србије

* Обавезна поља