sogorovПредставник руске канцеларије у Приштини Андреј Шогоров изјавио је вечерас у Косовској Митровици да Русија више није спремна да пристане на било какве компромисе који иду на штету њених личних интереса.

Шогоров је рекао да се позиција Руске Федерације о непризнавању независности Косова не мења и указао да пре два дана, на обележавању годишњице мартовског погрома, у цркви у Приштини није било никог од представника западних земаља.

“Мене је било стид у њихово име што нису били способни да заштите српски народ од погрома. Ми никада нећемо заборавити оно што се десило на Косову, што се десило у Србији и управо овде на Косову и Метохији је започета акција рушења суверених држава”, рекао је руски дипломата.

Нажалост, овде им је пошло за руком у њиховој намери, затим су прешли на рушење других држава, знате и сами шта се десило са Ираном, Ираком, Авганистаном, Сиријом, Либијом, Египтом и ево дошли су и до Украјине, рекао је он.

Шогоров је истакао да нико није свестан тога да Русија има границе до којих може да трпи и да су западне колеге прешле ту границу и да им Русија то више неће опростити.

“Двадест пет година се трудимо да са њима изградимо партнерске односе. Међутим, нисмо успели. Русија више није спремна да пристане ни на какве компромисе који иду на штету њених личних интереса и интереса словенске сабраће”, поручио је Шогоров.


Извор: СРБски ФБРепортер

Оставите коментар

Оставите коментар на Русија више не прави компромисе

* Обавезна поља