rusi-atletikaЛОЗАНА – Суд за Спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) одбио је данас жалбу Атлетског савеза Русије и суспендовао све руске атлетичаре са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

ЦАС је на тај начин подржао одлуку Светске атлетске федерације (ИААФ) да због системског допинга спортиста, у којем је наводно учествовала и држава, забрани учешће 68 атлетичара Русије.

Сада је на потезу Међународни олимпијски комитет (МОК) који мора да донесе одлуку у вези са осталим спортистима који су изборили норму, а нису имали проблема са коришћењем недозвољених супстанци, јавља Танјуг.

Исинбајева: Суд у Лозани „сахранио атлетику“

МОСКВА – Руска атлетичарка и двострука олимпијска шампионка Јелена Исинбајева рекла је данас да је одлука Међународног суда за спортску арбитражу (ЦАС) да руским атлетичарима забрани учествовање на Олимпијским играма у Рију представља „сахрану атлетике”, пренела је агенција Тас.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да је одлука Спортског арбитражног суда о руским атлетичарима лоша вест, као и да ће одговарајуће службе анализирати ситуацију.

„Може се недвосмислено изразити жалост због ове одлуке која се тиче свих наших атлетичара, јер тема колективне одговорности са наше тачке гледишта тешко може бити прихватљива. Ради се о атлетичарима који се спремају за Олимпијске игре, који немају никакве везе са допингом, никакве везе са оптужбама или сумњама, чије допинг тестове су проверавале стране антидопинг организације”, рекао је Песков а јавља Ројтерс.

Мутко: Направљен преседан, ствари не могу да остану исте

Vitalij-Mutko-009МОСКВА – Руски министар спорта Виталиј Мутко рекао је данас да жали због одлуке Суда за спортску арбитражу у Лозани да забрани учешће руским атлетичарима на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

„Нажалост, направљен је преседан за колективну одговорност”, рекао је Мутко, јавља Ројтерс а преноси Танјуг.

Он је нагласио да ће руски званичници размотрити које кораке да преузуму поводом одлуке Суда, као и да ствари не могу остати исте као до сада.

Коу: Ово није дан за трујумфалне изјаве

ЛОЗАНА – Председник Међународне атлетске федерације (ИААФ) чувени британски атлетичар Себастијан Коу изјавио је да је задовољан што је Суд у Лозани подржао одлуку његове организације, али и нагласио да „није ушао у спорт како би спречавао спортисте да се такмиче”.

„Ово није дан за тријумфалне изјаве. Нисам ушао у свет спорта да би спречавао спортисте да се такмиче. После Рија, ИААФ ће наставити да сарађује са Русијом како би створио безбедно окружење за све спортисте у њиховој федерацији, са циљем да она врати право на такмичење и међународно признање”, изјавио је Коу, преноси Танјуг.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Руски атлетичари не могу у Рио

* Обавезна поља