mistralМосква је недавно изјавила да руске власти нису нимало забринуте због одлагања испоруке два француска носача хеликоптера типа „Мистрал“ руској Ратној морнарици и да им је свеједно да ли ће добити бродове или ће им Француска вратити новац. У сваком случају, док се питање не реши, Русија жели да обезбеди брод од „ситних пакости“, како се не би догодило да Париз одлучи да брод испоручи Русији, а да он буде „некомплетан“.

Како би се обезбедили потенцијално руски бродови или како би Русија показала да су њене намере озбиљне, на првом „Мистралу“ који треба да добије Русија, и који би требало да носи име „Владивосток“, дежурају руске десантне снаге. Генералштаб руске Ратне морнарице је саопштио да на се на броду налази неколико десетина припадника морнаричке пешадије, који су у Сен Назер стигли из Владивостока, преноси „Газета.Ru“.

„Брод би требало да постане део наоружања Тихоокеанске флоте, зато се у саставу посаде која треба да га преузме налазе официри ове флоте. Осим тога, тамо се налазе и војници морнаричке пешадије, чије је задатак да обезбеде безбедност брода, као и да провере функционисање система за десант“, изјавио је представник Ратне морнарице РФ за портал „Газета.Ru“.

Према његовим речима, припадници руске Морнарице су у француску луку пристигли још у септембру и требало је да, након што прегледају функционисање бродских система, отплове на „Мистралу“ до места службовања. Тренутно се на броду налазе и припадници техничке службе, војни лекари и представници руске индустрије. „Немамо никаквих проблема, ни са храном, ни са новцем, све нам плаћају. Нову годину ћемо вероватно дочекати на броду, али то нико не зна са сигурношћу. Французи су врло љубазни“, изјавио је један од припадника Морнарице који се налази на „Владивостоку“.


Извор: Руска реч

Оставите коментар

Оставите коментар на Руски морнари чувају „Мистрал-Владивосток“

* Обавезна поља