ivica dacic 5БЕОГРАД — Вицепремијер Србије Ивица Дачић је, поводом изјава Бранка Ружића, поновио да Влада, са социјалистима као делом коалиције, води јединствену политику.

Он је истакао да Влада чини све да Србија буде уређена и модерна земља, чланица ЕУ, са одрживим економским системом, у коме ће јавна потрошња бити у складу са јавним приходима, што раније није био случај, јер се трошило више него што се приходовало, а дефицит се покривао новим задужењима.

„То се односи на државну политику, унутрашњу и спољну, као и на предлог економских мера, које су заједнички утврђене и предложене. Такав систем не може опстати и управо зато да Србија не би банкротирала и да би имала будућност, биле су неопходне ове економске мере, које су и социјално одговорне, јер су заштићени они са најмањим примањима. То је политика целе Владе, коју је и СПС подржао“, додао је Дачић.

Ружић, који је председник Извршног одбора СПС-а, рекао је за „Политику“ да СПС не осећа „ни промил“ кривице за смањење пензија „из простог разлога што у Србији живи око 1,7 милиона пензионера, дакле људи с правом гласа“.

Упитан да ли значи да су пензионери то сами тражили, он је одговорио: „Не, никад то не бих рекао, али очигледно је да су доминантно гласали управо за СНС“.

Дачић је у изјави напоменуо да ту не само да нема потребе да било ко осећа кривицу, већ је ово одговоран однос према будућности Србије, како би се економске прилике што пре нормализовале.

„Кривицу треба да осећају они који су се у прошлости понашали другачије, када су политички поени били важнији од Србије“, закључио је Дачић.

СПС не осећа кривицу за смањење пензија

БЕОГРАД – Председник Извршног одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) Бранко Ружић рекао је у разговору за „Политику“ да СПС не осећа кривицу за смањење пензија.

„Не осећамо ни промил кривице у СПС, из простог разлога што у Србији живи око 1.7 милиона пензионера, дакле људи с правом гласа“, рекао је Ружић.

Упитан да ли то значи да су пензионери то сами тражили, Ружић је одговорио: „Не, никад то не бих рекао, али очигледно је да су доминантно гласали управо за СНС“.

Према Ружићу, одлука да се пензије и плате до 25.000 динара не смањују је социјално одговоран потез владе.

Он је рекао и да су приче о сукобима и реконструкцији Владе, пре свега, медијске спекулације.

„И премијер (Александар) Вучић и потпредседник (Ивица) Дачић изнели су у више наврата да Влада функционише на сасвим задовољавајући начин и да све оно што је од стратешког значаја по грађане и грађанке Србије, као и само функционисање Владе, као пут трасирају њих двојица“, истакао је Ружић.

Упитан да ли ће ићи на параду 16. октобра, Ружић је рекао да ако буде организованог одласка посланика у складу с државним протоколом, биће му част да присуствује.


Извор: Политика, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ружић у клин, Дачић у плочу

* Обавезна поља