MIP-rusijeМОСКВА — Руско министарство иностраних послова издало је данас саопштење у којем оштро критикује америчку процену ситуације у Украјини.

САД покушавају да другим земљама света наметну искривљену слику догађаја на југоистоку Украјине, стоји у том саопштењу, које преноси Итар-Тас.

Портпарол Беле куће Џеј Карни је изјавио како је украјинска влада у праву што је предузела акцију за успостављање права и поретка, апелујући да Кијев настави с таквом политиком „на одмерен и одговоран начин“. Карни је нагласио како је Кијев „са уздржаношћу која је за дивљење“ одговорио на дестабилишуће акције наоружаних сепаратиста.

У коментару руског министарства се наглашава да теза Вашингтона како је привремена украјинска влада одана заштити права свих националности у земљи „не пије воду“. Не може се занемарити оно што је очигледно – да је русофобична, антисемитска партија Свобода, коју предводи Олег Тјагнибок добила неколико министарских места у украјинској влади, као и место врховног тужиоца Украјине.

Кључна ствар није поигравање чињеницама, него упоран недостатак жеље или способности да се сагледа реалност, истиче се у саопштењу поменутог руског министарства.

Наводи се како је не само пример двоструких стандарда, него и лицемерно, то што су САД актере побуне на тргу Мајдан проглашавале херојима и учесницима „народне револуције“, док сада демонстранте у градовима југоисточне Украјине називају терористима, којима се управља из иностранства.

Док говоре о обезбеђивању закона и реда на југопистоку Украјине, САД одобравају рат који је Кијев објавио сопственом народу. Америка би требало да буду свесна катастрофалних последица такве несмотрене подршке новим украјинским властима, стоји у саопштењу руског министарства иностраних послова.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на САД намећу искривљену слику

* Обавезна поља