sanda-raskovic-ivic-3Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић рекла је данас да изјаве које лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ даје откако се вратио у Србију не квалификују ту странку за сарадњу с ДСС-ом.

Рашковић Ивићева је агенцији Бета рекла да Шешеља изјаве попут оне да се радује што је Зоран Ђинђић убијен не квалификују за сарадњу с ДСС-ом.

Она је казала да је СРС повратком Шешеља променила свој профил и вратила се на неку реторику која више припада реторици деведесетих година него реторици 21. века и да то показује више заинтересованост Шешеља за окупљање есктремних десничарских група и странака.

– У сваком случају, треба Шешеља пустити да покаже за шта јесте и за шта није и у сваком случају треба сагледати про и контра за сарадњу с њим – казала је Санда Рашковић Ивић.

На питање о евентуалној сарадњи њиховог потенцијалног коалиционог партнера покрета Двери с радикалима, Рашковић Ивићева је рекла да мисли да ни Двери не би хтеле да сарадјују са Шешељем након изјава које је дао.

Она је истакла да ДСС може да разговара са свима, али да је разговор једно, а договор друго.

Још једно погрешно предвиђање председника српске владе

Премијери Србије и Румуније Александар Вучић и Виктор Понта отворили су пре девет дана  гранични прелаз Наково-Лунга, код Кикинде. Том приликом српски премијер је изјавио да очекује да „изузетна сарадња буде настављена и за седам дана када Понта постане председник Румуније“.

Виктор Понта је јуче изгубио на председничким изборима у Румунији, а председник Владе Србије је добио лекцију о томе како не треба да се меша у унутрашње ствари других држава, чак ни онда када мисли да ће због тога добити јефтине поене код саговорника.

Његова непромишљена изјава, дата без икакве потребе, отежаће унапређење односа  Србије и Румуније, које треба да се остварује у сарадњи са новим румунским председником Клаусом Јоанисом.

Овај, на изглед минорни инцидент отвара многа друга питања.

Може ли да се верује дугорочним економским и политичким предвиђањима председника Владе који није у стању да предвиди шта ће се догодити за седам дана?

Може ли да се верује Влади која говори ко ће победити на изборима у Румунији, а није у стању да уложи ни обичан демарш Бугарској поводом нереаговања полиције у Софији на пребијање навијача из Србије на утакмици Левски-Партизан?

Може ли ичему доброме довести политика Владе којој је интерес Брисела важнији од интереса сопствених држављана?

Ja кажем не може.


Извор: Бета, ДСС

Оставите коментар

Оставите коментар на Санда Рашковић-Ивић о Шешељeвим изјавама

* Обавезна поља