srdja-popovic-1БЕОГРАД — Извршни директор CANVAS-а Срђа Поповић рекао је да је неспоразум или грешка то што је влада УАЕ уврстила ту организацију међу терористичким.

„Претпостављамо да је у питању или неспоразум или грешка и учиницемо све да га отклонимо. Данас смо упутили писмо и амбасади УАЕ у Србији управо са жељом да кроз дијалог тај неспоразум сто пре отклонимо“, изјавио је Поповић.

Поповић је истакао да је CANVAS од оснивања доследно посвећен изучавању и примени ненасилних метода у решавању друштвених конфликата и да су због тога још већи „изненађење и шок“ што се та организација нашла на листи екстремних група које је донела влада УАЕ.

„У више од деценије дугом раду, наш Центар је постао синоним за ненасилну борбу широм света, што му је донело бројна међународна признања, награде из области људских права, као и прилику да о потенцијалу ненасилне борбе предајемо на неким од најпрестижнијихсветских универзитета“, навео је Поповић.

Он је додао да је CANVAS за свој рад добио угледна међународна признања од, на пример, магазина „Форин полиси“ и Светског економског форума у Давосу.

„Чак и они који су у прошлости критиковали наш рад никада нису спорили нашу потпуну посвећеност ненасиљу, толеранцији и доследну осуду сваке врсте насилног решавања проблема“, рекао је Поповић.

Он је додао да је CANVAS-у посебно жао што се неспоразум догодио управо са УАЕ, државом која је са Србијом, како је истакао, „у сјајним и пријатељским односима“.

„Тиме је наша жеља да се овај неспоразум отклони само још искренија и јача“, додао је Поповић.

Он је још рекао да је представнике амбасаде УАЕ у Србији позвао да посети просторије CANVAS-а у Београду и да се лично увере шта и како та организација ради и да упознају младе људе посвећене ненасилном решавању конфликата.

Влада УАЕ објавила је листу од 85 организација и група из целог света, које сматра терористичким и образложила да то чини због транспарентности и подизања свести у друштву о тим организацијама, пренела је у суботу M, агенција Уједињених Арапских Емирата.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на КАНВАС и тероризам – грешка или намера УАЕ!?

* Обавезна поља