napredni-klub_1БЕОГРАД – Низ изјава које је известилац Европске Уније (ЕУ) за Србију, Јелко Кацин, давао свих ових година, а поготово протеклих неколико месеци и дана, показале су да овај нижерангирани бирократа ЕУ користи апсолутну сваку прилику да својим изјавама провоцира, вређа и осуђује Србију и српско друштво. Он самоиницијативно намеће захтеве који званично нису нигде истакнути као принципи или ставови ЕУ према Србији.

Подсећамо да Кацин константно  „објашњава“ српској јавности да мора да промени Устав, да он „зна“ да је Косово одавно независно од Србије, да треба унификовати (централизовати) БиХ изменом Дејтонског споразума, а Србију регионализовати (федерализовати АПВ), да постоје нови докази (које само он зна) за политичку позадину убиства премијера Ђинђића итд.

Јелко Кацин је ратни пропагандни министар Словеније који очито не може да се ослободи те „професионалне деформације“ па и сада однос према Србији очито доживљава као пропагандни задатак, а не оно што јесте у опису његовог нижеразредног чиновничког посла, тј. известиоца ЕУ за неку државу.

Постављање Јелка Кацина на ту функцију али и Дорис Пак за известиоца за БиХ, показује намере очито водеће земље ЕУ – Немачке – да се Србија, српски народ и друштво на сваком кораку, макар и медијски, сатанизују и вређају јер су поражена страна у ратовима деведесетих и требало би им наметнути одговорност за све што се дешавало, а у чему су значајну улогу имале и велике силе.

Овакво понашање није у духу европских и цивилизацијских вредности.

Имајући у виду изјаве и држање Јелка Кацина, Напредни клуб позива јавност у Србији, а пре свега медије и државне институције и функционере, да бојкотују овог пропагандног бирократу и његове провокативне изјаве, јер оне немају никаквог ефекта нити утицаја на положај Србије и њен однос са ЕУ, већ само имају сврху да провоцирају и вређају овдашњу јавност и институције.


Извор: Напредни Клуб

Оставите коментар

Оставите коментар на Саопштење Напредног Клуба о Кацину

* Обавезна поља