drustvo policijskih ratnikaУПРАВНИ ОДБОР ДРУШТВА ПОЛИЦИЈСКИХ РАТНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЈЕ ДОНЕО ОДЛУКУ О ОСНИВАЊУ ПРАВНОГ ТИМА ЗА ПРУЖАЊЕ ПРАВНЕ ПОМОЋИ ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА

Број.16/14
14. 07. 2014. године

ОДЛУКА О ОСНИВАЊУ ПРАВНОГ ТИМА

На основу члана 9 тачке 2. Статута Друштва полицијских ратника, који гласи, “ Пружање правне помоћи члановима удружења, која се односи на могућа кривична гоњења чланова Удружења од стране домаћих, страних и међународних органа гоњења, у вези са учествовањем у оружаним акцијама и сукобима у бившој СФРЈ и СРЈ“. Управни одбор Друштва полицијских ратова приступа оснивању правног тима који би евентуално био укључен у одбрану наших чланова у случају кривичних гоњења за поменута кривична дела.

Сведоци смо да су претходних година полицијски службеници који су учествовали у ратним сукобима на територији бивше СФРЈ или СРЈ у случају кривичног прогона страних и наших органа гоњења за ратне злочине, били препуштани сами себи, као да су ратовали у неким својим приватним ратовима. Држава их je заборавила, а различите невладине организације финансиране споља вршиле притисак на Суд и јавно мњење.

Многи од њих после дугог низа година и патњи би од судске власти добили пресуду у којој би писало, “ Извините погрешили смо нисте криви“.

Како наши чланови у случају евентуланих прогона неби били препуштени сами себи, обавештавамо полицијске службенике који би били евентуално гоњени за наведена кривична дела, да нам се обрате како би смо пронашли новчана средства и организовали њихову одбрану. Из тог разлога позивамо све заинтересовне адвокате и правнике са положеним правосудни испитом, да нам се јаве преко нашег профила или на телефон који је назначен у информацијама са нашег зида профила.

Судовима препуштамо да измере степене кривице или невиности, а ми ћемо  се потрудити да невладине организације које бацају љагу на боце који су бранили српске земље и нејач добију адекватну противтежу како би странке у судским поступцима биле равноправне.

Управни одбор Друштва

П Р Е Д С Е Д Н И К

Славољуб Љубисављевић


Извор: УО Друштва полицијских ратника

Оставите коментар

Оставите коментар на Саопштење УО Друштва полицијских ратника

* Обавезна поља