Cepurin-Nikolic.pngБЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић поручио је да је курс Србије јасан, да она жели тесно да сарађује са Русијом и да то не омета европске интеграције наше земље.

Током састанка Николића и руског амбасадора Александра Чепурина, закључено је да све припреме за отпочињање радова на изградњи „Јужног тока” у Србији протичу по плану и да се очекује да изградња гасовода почне у децембру ове године.

Такође, пројекат реконструкције железничких путева у Србији, на чему заједнички раде Србија и Русија, требало би у наредних пет година знатно да унапреди железничку инфраструктуру наше земље, што ће је учинити далеко повољнијом за стране инвестиције него што је сада случај, наведено је у саопштењу Прес службе председника Србије.

Николић и Чепурин закључили су да се и други стратешки пројекти на којима сарађују наше две земље одвијају према плану и истакли потребу што скорије припреме уговора који би дефинисао специјалне односе које имају Србија и Русија у вези испорука гаса.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Сарадња са Русијом не омета ЕУ интеграције

* Обавезна поља