dragoljub-petrovicУ званичној биографији Александра Вучића на сајту Српске напредне странке до пре четири године је писало, као ретка професионална референца, да је обављајући функцију директора Хале “Пинки” у Земуну – “оживео идеју о ноћном купању”.

У преводу: отворио је базен који је радио и ноћу. Што свакако није мала ствар за један ЦВ.

После је та референца из биографије нестала такође преко ноћи, али сада нигде не пише да је Вучић оживео идеју о ноћном купању биографија, популарном ноћном прању.

Ваљда је референца нестала преко ноћи јер је неко схватио да би било глупо да у тој биографији пише – “истакнути борац против корупције и организованог криминала, добротвор и хуманиста, реформатор Србије, оживео идеју о ноћном купању у Хали ‘Пинки’”.

Ноћни термини су његова мала животна пасија, штета што и партију није назвао Српска ноћна странка (СНС). Одлично звучи.

Од пре три недеље у тој биографији може да пише “оживео идеју о ноћном рушењу” – али се премијер на време оградио, рекавши како су ноћно рушење у Савамали могли да изведу само комплетни идиоти, врста људи која се од обичних идиота веома разликује. Отприлике, као обична лепиња и златиборска комплет лепиња.

И солитери понекад делују као идиоти. Пет солитера на београдској Бањици међу локалним живљем имају надимак ”Пет идиота” јер су према легендама били толико високи у време изградње да су изгледали веома идиотски. Стајали су сами за себе, некако се нису уклапали. Назив је остао до данас.

Можда ће се, по том систему, и највиша кула у Београду на води звати “Комплетни идиот”, а оне две мање куле “Два комплетна идиота”, ако до тада не буду откривени учесници Карневала у Савамали, који се од Карневала у Венецији разликује једино по томе што није туристичка, већ урбанистичко – комунална манифестација.

Учесници обе манифестације носе маске, с тим што их ови у Венецији на крају скину, а ови у Савамали побегну, па три недеље не може да их нађе чак ни премијер. Тако да је права срећа што у истом стајлингу, са фантомкама на главама, нису, рецимо, опљачкали банку, него само порушили неколико кућа, док су грађани безуспешно звали регуларну полицију, комуналну полицију, хитну помоћ, телефон “Хало беба”, ватрогасце, разносаче пица и све остале службе које дежурају ноћу. Али се нико од њих није појавио на лицу места.

Сви су рекли да нису надлежни, осим разносача пица који је рекао да им се разболео пица-мајстор. Док су им они са телефона “Хало беба” објаснили да редовно мењају пелене.

Тако бар изгледа ако се прочитају транскрипти које је објавио Заштитник грађана. Иако би за потребе Карневала у Савамали требало озваничити функцију: Заштитних комплетних идиота.

Као што Заштитник грађана штити грађане, Заштитних комплетних идиота штити комплетне идиоте, иако се на први поглед чини да их критикује.

Само један грађанин оне ноћи се сетио да од дежурних ноћних служби назове и премијера. Транскрипт тог разговора преносимо у целини.

-Хало, добро вече!

-Добро јутро!

-Шта радите?

-Ништа, пишем програм. Ручно, па ће ови после да прекуцавају…

-Ја зовем из Херцеговачке…

-Из Босне и Херцеговачке. Јес’ ти, бре, Бакире?

-Из улице Херцеговачке!

-А где вам је то?

-Ту одмах код Београда на води.

-Аха, знам, како да не знам. Је л’ ваш стан гледа на кулу?

-Коју кулу?

-Па ону кулу, знате ону кулу… Иста је ко на макети само је права.

-Ма какву кулу, човече, мој стан тренутно не гледа нигде. Управо су га срушили.

-Срушили! А шта је са макетом?!

-Ма каквом, бре, макетом, аман, бре човече, дошло је њих тридесет маскираних и срушило ми кућу!

-Ајте, не претерујте. Маскираних! Па они се људи само тако облаче.

-Како се облаче?

-Па тако, знате. Арапски инвеститори нама изгледају као да су маскирани, али они нису маскирани. Тако се облаче. То је нормално облачење у арапском свету.

-А је л’ нормално да вас вежу?

-И то је нормално! Арапи се веома везују са искрене пријатеље. Ево, видите, шеик Мухамед се веома везао за мене, а и ја сам се веома везао за њега. Тако да смо обојица тренутно везани.

-Али мене су после одвезали. С тим што су ми претходно срушили кућу.

-Ако су вас одмах одвезали, значи да вас не сматрају за искреног пријатеља. Арапаски инвеститори имају веома префињен укус и не везују се трајно баш за свакога.

-А јесу и вама срушили кућу кад су вас везали?

-Нису! Мене сви хоће да сруше, али се нико није сетио куће. Зато што су то комплетни идиоти.

-Ко? Ови маскирани инвеститори?

-Јок, море! Немаскирана опозиција. Ајд сад, човече, пишем програм, немам времена. И то ручно, па ће они после да прекуцавају.

Транскрипт разговора успаничених грађана са министром полиције такође преносимо у целини.

-Хало, добро јутро.

-Алек, ти си? (чујно зева). Само ти зовеш у пола три ујутру, али нема везе…

-Који, бре, Алек?! Зовем из Херцеговачке. Почело је рушење.

-Јао, Алек, јесам ти ја рекао да ће они да руше чим се заврше избори!?

-Мени нико ништа није рекао. Само су дошли маскирани, везали ме и почели да руше. И ја нисам Алек.

-Везали те! Па како онда телефонираш?

-Сад су ме одвезали! И управо гледам багер!

-Јој, то мора да је онај Багериста Џо! Тако је било и онда!

-Не знам како је било онда, а не знам ни како се зове багериста. Нисам имао кад да га питам.

-Па како изгледа багериста?

-Носи фантомку!

-Алек, одмах ћу послати некога…

-Али ја нисам Алек! Аман човече!

-Па ко сте ви?

-Па ја сам из Херцеговачке…

-Господине, кад следећи пут погрешите број, гледајте да то не буде у пола три ујутру. Ем сте ме испресецали, ем сте ме пробудили. Ајд здраво! – рекао је на крају разбуђени министар полиције.

И тако је изгледала Савамалска ноћ комплетних идиота, манифестација која ће у нашу земљу гарантовано привући велики број туриста. А ако не туриста, онда макар маскираних инвеститора.


Извор: Н-1

Оставите коментар

Оставите коментар на Савамалска ноћ комплетних идиота

* Обавезна поља