milo-skupstina-haosСедница Скупштине Црне Горе на чијем је дневном реду избор владе изборног поверенка, прекинута је данас због вербалног инцидента у скупштинској сали.

Седница Скупштине Црне Горе која је требала да почне данас, а у којој је требало да се расправља о избору нових чланова Владе Мила Ђукановића прекинута је.

У тренутку када је Ђукановић узео реч, сви посланици Демократског фронта су почели да скандирају: „Мило лопове!“, на шта им је овај узвратио: „Браво кретени!“ Након тога, посланици ДФ-а су кренули према њему уз бројне повике, међу којима је Јанко Вучинић био најагилнији, али је тада ушло скупштинско обезбеђење које је Ђукановића евакуисало из сале, а затим извело и из зграде. Након што су погашене камере, сведоци тврде да је скоро дошло до физичког обрачуна једног броја посланика ДФ-а са обезбеђењем, а што су спречили остали посланици.

На премијерове увреде посланик Радуловић му је узбуђено довикнуо: „Педесет хиљада омладине не ради, кретену!“ на шта му је премијер одбрусио: „Ћути бре, кретену! Ћути, идиоте један!“

У уличарском маниру Ђукановић је дозивао посланике Бранка Радуловића и Јанка Вучинића који је пришао да одбрани колегу након премијерових увреда, речима: „Дођи, дођи!“. Након инцидента, премијер је удаљен из зграде.

Ђукановић је упутио Скупштини Црне Горе предлог за разрешење три, избор четири министра, као и једног потпредседника Владе из редова „опозиционе“ тројке СДП-ДЕМОС-УРА.

Црногорска владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС) условила је данас повратак у Скупштину Црне Горе удаљавањем посланика опозиционог Демократског фронта (ДФ). ДПС је то саопштила после инцидента у Скупштини, која је требало да расправља о влади изборног поверења, са мандатом да припреми фер и слободне изборе.


Извор: ИН4С

Оставите коментар

Оставите коментар на Хаос у Скупштини Црне Горе

* Обавезна поља