Podgorica-protestВелики број грађана, заједно са челницима Демократског фронта, провео је шесту ноћ заредом испред Скупштине Црне Горе, а протест је ушао у седми дан.

Ноћ испред Скупштине Црне Горе провели су готово сви лидери Демократског фронта.

Организатори протеста су нагласили да је претходна ноћ протекла мирно и да није било ни најмањег инцидента.

Функционер ДФ-а Бранко Радуловић казао је да нема повлачења док не падне Влада Црне Горе.

„Проклет био ко одступио одавде. Ако покушаш Ђукановићу, чућеш и осетићеш громове. Ја ноћас укидам свој имунитет и бићу први који ћу са својим другарима да се борим за слободу. Обраћам ти се Ранко или дођи међу народ или остани у скуте Мила Ђукановића. Коњевићу, покушаш ли да помериш бину кукала ти мајка“, поручио је Радуловић.

Он је рекао да се одриче посланичког имунитета.

„Имам посланички имунитет. Са чланом 86. Устава Црне Горе ја могу да урадим много тога ружног, а да ми судство ништа не може. Ја ноћас скидам ово. Укидам свој имунитет и бићу први са мојим другарима да браним нашу слободу“, казао је Радуловић обраћајући се окупљеним учесницима протеста.

Он је изазвао Ђукановића на мегдан.

„Понеси своју бритву или сабљу – чекам те у шатору“, поручио је Радуновић.

Зграду Скупштине и председника обезбеђивало је више десетина полицајаца.

Челници ДФ протестима траже формирање прелазне владе, коју би чиниле све парламентарне странаке и која би створила услове за одржавање поштених и демократских избора, наводећи да се неће разилазити до испуњавања тих захтева.

У захтеву који је упућен Влади, Скупштини и предсједнику Црне Горе, затражена је и потпуна имплементација изборног законодавства, електронска идентификација бирача, пречишћен бирачки списак, контрола свих државних ресурса и служби безбједносних, као и равноправан третман на Јавном сервису. Тиме би се, како се наводи, стекли услови за демократске изборе.

Иначе, претходних шест дана протеста Демократског фронта испред Скупштине Црне Горе у Подгорици протекли су без инцидената, а обележила га је добра организација. У главном граду и даље су биле приметне јаке полицијске снаге.

Говорници, челници Демократског фронта, али и остали, обраћају се грађанима са бине која је била постављена испред Скупштине, са поруком „Слобода тражи људе”.

Од представника других опозиционих субјеката, протесту у Подгорици присуствовало је руководство Социјалистичке народне партије.

На протесту су истицане заставе Црне Горе, Србије, Русије и Грчке, као и тробојке бивше заједничке српско-црногорске државе. Учесници протеста су носили транспаренте на којима је писало: „Готово је, Мило, твоје”, „Диктатор је готов”, „Сјаши”, „Иди, Мило”, „Мило, стид те било, све си људско погазио”, „Тражимо оставке”, „Све сте опљачкали”…


Извор: ИН4С

Оставите коментар

Оставите коментар на Седми дан протеста у Подгорици

* Обавезна поља