DuginОчекивало се да ће Москва највероватније признати изборе у Доњецкој и Луганској Републици. А то ће довести до нове ескалације. То ће, наравно, вратити ситуацију у услове који су постојали до септембарских споразума у Минску. Признањем Русије се излази из ћорсокака, у коме смо се нашли у мају.

За пола године добили смо хиљаде изгубљених живота и милион избеглица. Потпуно је разорена инфраструктура цватућих региона Новоросије. На шта је потрошено тих шест месеци? Зашто толики губици? Хоће ли бити обновљена ратна дејства?

Хунта је нагомилала војску око линија раздвајања. Али спремили су се и устаници. Обе стране су спремне за борбу. Питање је: са каквом одлучношћу ће се ући у будуће окршаје, ако до њих дође? Шта ће предузети Запад? Како ће тећи саме војне операције? Све су то отворена питања. Шта ће се догађати у самој Русији ако дође до нове ескалације?

Прва етапа Руског Пролећа завршила се у мају. Тада се показало да су у праву сплеткароши и они за којима никог нема, а не ми – партија Руског Буђења. Ово треба признати. Шеста колона се показала моћнијом него што смо мислили, а медији издајници су безмало победили. Сада се појавила шанса да „ресетујемо” тај однос снага. Али само шанса. Не више од тога. Ипак, шанса постоји.

novorusijaВерност идеалима и јесте у томе да се за њих боримо у свакој могућој ситуацији – и кад ствари иду низ ветар и против ветра. Лично сматрам да свима све треба опростити и наступати заједно ако почне Велика Офанзива и дође до Војног Преокрета. Сада – у условима низа издаја и пораза – патриоте су се посвађале између себе. То је неизбежна последица њихове маргинализације.

Ако се све опет „охлади” или настави „пуштање низ воду”, раздори ће се само продубити и са њима више ништа неће моћи да се уради – то ће већ бити социолошка закономерност и деловање закона малих група. Али, ако пређемо у Офанзиву, поново предлажем да оставимо по страни сва унутрашња размимоилажења и да наступамо заједно. Независно од тога како се ко држао за време овог кошмарног и загушљивог крвавог полугођа.

Слава Новоросији! Слава Великој Русији!


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Шанса да се порази шеста колона

* Обавезна поља