sapic-djilasБЕОГРАД – Демократе неће Гангулу. Председник Демократске странке Драган Ђилас предложиће сутра на седници Главног одбора странке Александра Шапића за генералног секретара те странке, сазнаје Курир. Председник Извршног одбора Душан Елезовић је, према нашим сазнањима, задужен да излобира што више одбора да подрже Шапићеву кандидатуру.

Подршка из Београда

– Елезовић је задужен да излобира да што више одбора подржи Шапићеву кандидатуру, али, како ствари стоје, Шапића, осим Ђиласа, чија је то иницијатива, засад подржавају новобеоградски одбор странке, одбори на Палилули и Звездари и неколицина чланова Главног одбора. Већина чланова Главног одбора не намерава да подржи ту идеју зато што им је доста и Ђиласа и његових пулена, као што је Гангула – каже наш саговорник. Он је додао да је ситуација у ДС толико усијана јер је чланство веома незадовољно, те се „на седници Главног одбора може свашта очекивати“.

Како каже наш извор, на идеју да Шапић дође на место генералног секретара уместо Тамаре Трипић дошао је Ђилас још кад је 8. јуна Божовић изабран на место председника Градског одбора у Београду. Шапић је, наиме, био први кандидат за место шефа београдског одбора, али се чинило да је његов противкандидат Драган Шутановац јачи и да га подржава више одбора, па је Ђилас одлучио да уместо Шапића предложи млађаног Божовића, који није био потрошен кадар, а и по медијима га нису пратиле афере као његовог старијег колегу.

Тешко наслеђе

Други разлог био је тај што је чланство ДС било толико револтирано информацијом да ће члан Председништва ДС и председник општине Нови Београд Шапић бити изабран за првог демократу Београда, да су неки најавили да ће вратити и чланске карте. Да подсетимо, бивша секретарка ДС Тамара Трипић поднела је оставку на то место у знак протеста због тога што је из странке избачено 1.400 чланова да би се, како је навела у писму ДС, „утицало на исход страначких избора у Београду“. Шапић јуче није желео ни да потврди ни да прокоментарише да ће он бити предложен за новог генералног секретара странке.

Гангулине бламаже

Подсетимо, др Александар Шапић је, гостујући у „Утиску недеље“ с Вуком Јеремићем, рекао да је Јеремића подржала афричка држава Намбија, а назвао га је председником УН. Кад је упитан о докторату и магистратури, открио је да је „магастрирао“ пре 2009. године. Дан после ове бламаже, Курир је открио да је Шапић „врхунско образовање“ стекао на Факултету за пословно-индустријски менаџмент универзитета Унион, који се налази на ливади поред шумадијске варошице Младеновца. Затим, општина Нови Београд, на чијем је челу Шапић, расписала је летос тендер за избор извођача за „Новобеоградско лето“, а услови конкурса су написани тако да су могле да се пријаве само Галија и Ју група.


Извор: Курир

Оставите коментар

Оставите коментар на Шапић нема подршку чланства

* Обавезна поља