01.qxdБЕОГРАД – Састав будуће Владе Србије директно зависи од исказа ухапшеног шефа нарко мафије Дарка Шарића у Специјалном суду, јер ако он оптужи неке политичаре они неће моћи да уђу у нову владу, пише данашњи „Информер“.

„Ствар је кристално јасна. Ако Шарић у понедељак као помагаче означи (Ивицу) Дачића или (Бориса) Тадића, или неког њиховог сарадника, и ако понуди доказе за своје тврдње, ништа од заједничке владе. Власт морају да чине пре свега људи чисте биографије“, истиче саговорник „Информера“, један од најближих сарадника првог потпредседника Владе.

„У новој власти нам никако нису потребни људи који се у било ком контексту могу довести у везу са организованим криминалом. Наравно само Шарићева реч неће бити довољна, али ако он буде имао доказе за своје тврдње, политичари које оптужи неће у владу, него у затвор“, каже саговорник „Информера“.

Према његовим речима, Александру Вучићу не пада на памет да о будућој влади преговара са људима за које се сумња да су учествовали у криминалу или да имају блиске сараднике „с оне стране закона“.

На питање шта ће се десити ако Шарић заиста оптужи дачићевце или тадићевце и да ли ће одлазак у опозицију бити једина казна, саговорник Информера одговара да ће „надлежни урадити свој посао“ и да је „досадашња борба против корупције показала да нема недодирљивих и заштићених“.

Потпредседница СНС Зоране Михајловић сматра да је време да се открију „наркопомогачи“. „Државни органи, као и јавност, морају што пре сазнати ко је помогао Шарићу да побегне пре неколико година“, рекла је Михајловић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Шарић „кроји“ нову владу

* Обавезна поља