seselj-konferencijaБЕОГРАД – Војислав Шешељ каже да се не одриче велике Србије и да не планира да се врати у Хаг.

Председник Српске радикалне странке и хашки оптуженик Војислав Шешељ, другог дана по пуштању из притвора Трибунала, обратио се новинарима у Београду. Лидер радикала је рекао да и даље планира да се активно бави политиком.

Српска радикална странка данас започиње да мобилише људе у свим местима у Србији и позивамо чланство и медије да нас подрже – рекао је Војислав Шешељ, хашки оптуженик и лидер Српске радикалне странке на првој конференцији за новинаре по повратку их Хага.

Према његовим речима, ситуација у последњих 25 година никад није била гора.

– Овде нема никакве концепције када је у питању економска политика. Стално се наговештавају некакве активности, али од њих нема ништа. Улазак у ЕУ био би пропаст за Србију, тамо за нас места нема. Узалуд Вучић галами на албанског премијера, што се није супротставио онима из ЕУ који исто причају и мисле – рекао је Шешељ.

У идеју „Велике Србије“ заклињали су се и Вучић и Николић 15 година

Смисао СРС је идеја „велике Србије и без тога радикали немају шта да траже на политичкој сцени“.

– У то су се заклињали Вучић и Николић 15 година, али то говори о томе да су они у већој мери спремни на издају, јер су били на потпуно супротној страни. Они су на власти за једнократну употребу – рекао је Шешељ.

„Вучић и Николић су за месец дана издали више него што би то Тадић успео за десет година. Они су у већој мери спремни да издају јер су били на супротној страни“, рекао је председник СРС-а.

На питање у вези с покојним премијером Зораном Ђинђићем, Шешељ је одговорио да је он давна прошлост.

– Када је убијен Ђинђић радовао сам се и био поносан на то, јер је тако српски народ ослобођен мафијаша и издајника. Зашто бих се сада због тога кајао – рекао је Шешељ.

– Ја сам саслушан због изјаве око крвопролића коју сам дао пре његовог убиства, али нисам наслућивао то што се Ђинђићу десило. Очекивао сам да ће бити више крвопролића и добро је што га није било – рекао је Шешељ.

Он је нагласио да су Томислав Николић и Александар Вучић много више заинтересовани да се прича око Ђинђића разреши него он.

Када је у питању његово здравствено стање, рекао је да је проблем са срцем саниран, да има две метастазе које зове Александар Вучић и Томислав Николић, али да их је могуће оперисати и уконити.

На питање да ли је у Србију даошао да би се светио Шешељ каже да такве приче пласира Александар Вучић.

– Не долазим да се светим. То сам изговорио када је било речи о условима које је Хаг постављао за мој долазак – рекао је.

Шешељ је рекао да слуша и „генералног секретара ЈУЛ-а“ Александра Вулина како су га Американци послали да уздрма Србију.

Вучићу било лако да галами на Раму, јадника из мале земље, што није тако реаговао када су исту ствар говорили неки из великих земаља

Коментаришући реакцију Вучића на изјаву албанског премијера Едија Раме о независности Косова, дату на конференцији за новинаре са српским премијером у Београду, Шешељ је рекао да је Вучићу „било лако да галами на јадника из неке мале земље“.

„Што није тако реаговао када су исту ствар говорили неки из великих земаља“, рекао је шешељ.

Према његовим речима, идеја велике Србије остаје идеја водиља СРС, а у њу су се до пре неколико година клели и Николић и Вучић.

„Вучић и Николић су за месец дана издали више него што би то Тадић успео за десет година. Они су у већој мери спремни да издају јер су били на супротној страни“, рекао је председник СРС-а.


Извор: Блиц, Н1, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ кренуо у политичку активност

* Обавезна поља