Radikali SSesseljБЕОГРАД – Лидер радикала Војислав Шешељ је на 9. конгресу Централне отаџбинске управе поновио да се неће добровољно предати Трибуналу у Хагу, позвао чланство да се припреми за изборе и поручио да је СРС сваким даном све јача и снажнија.

Шешељ, који је једини кандидат за председника странке, у обраћању делегатима рекао је да добровољно не иде у Хаг и да је тамо био довољно да тај Трибунал „растури”.

Он је навео и да неће бежати нити се скривати уз поруку да ће морати да га носе на аеродром.

Како је рекао оптужница против њега је подигнута како би што дуже био одвојен од Београда и за то време „врбовали некадашњи саборци и пријатељи СРС”.

Лидер радикала је позвао чланство да се припреми за „велики изборни јуриш до краја године” наводећи да СРС има све веће потенцијале и да је актуелном режиму, који се додворава онима који су Србију бомбардовали, Хрватској, Албанији…

Према његовим речима они који су „отишли странпутицом” битно су ослабили СРС која је како је рекао „тиме рањена, али је преживела”.

„СРС излази из пакла и несреће и сваким даном је све јача и снажнија” поручио је и оценио да ће странка ускоро бити спремна да освоји власт у Србији.

Према његовим речима сви режими од 2000. године на овамо су били марионетски, а актуелни је лошији и од „оног досманлијског”.

Лидер радикала је подвукао да странка нуди одустајање од уласка у ЕУ, оценивши да је једина алтернатива пред српским народом интеграција са Русијом, улазак у евроазијску унију…

„Наша судбина је везана за судбину Русије, наш мали чамац треба да вежемо са велики руски брод како не бисмо потонули него да бисмо се сачували” рекао је лидер радикала.

Како је навео српски народ никада неће доводити у питање територијални интегритет и суверенитет „мајке Русије” и да додао да „Крим никада неће бити саставни део Украјине”.

Говорећи о односима у региону, Шешељ је казао да су „немогући пријатељски односи са Хрватском, док се у целости не ослободи Република Српска Крајина”, да се СРС залаже за очување РС и да је уверен да ће српски народ оборити „режим Мила Ђукановића у Црној Гори” те да ће СРС „српску Црну Гору увести у једну државу целог српског народа”.

Такође је изразио и забринутост „због судбине наше браће у Македонији”.

На скупу су истакнуте заставе са границама „велике Србије” и страначке, са ликом Шешеља, српске заставе, страначка обележја, а Шешељ је у салу ушао уз звуке „спремте се спремте четници…„ а скуп почео интонирањем химни Србије и Русије.

Шешељ је на почетку скупа поздравио представнике амбасада Русије и Белорусије, како је рекао, пријатеље из Палестине и РС, делегацију српске листе из Црне Горе и Добрила Дедеића…

Шешеља су за поновни избор предложили сви општински и окружни добри као и Извршни одбор странке.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ на 9. Конгресу Централне отаџбинске управе

* Обавезна поља