seselj-palata pravdeБЕОГРАД – Лидер Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ, говори у интервјуу за Правду о плановима за видовдански протест и изазивање превремених избора на свим нивоима. Војислав Шешељ, који је дуги низ година са премијером сарађивао у периоду када је он био генерални секретар СРС, открива које су то слабе тачке Александра Вучића у политичком смислу, као и кога види као „слабе карике“ у Влади Србије. Радикали су протест заказали у недељу 28.јуна на Тргу Републике са почетком од 18 часова.

Шта видите као главне мотиве грађана да се окупе на Видовданском протесту?

Ја мислим да је у Србији огромно незадовољство укупном економском и социјалном ситуацијом, политичким приликама и међународним положајем Србије. Главни кривац за све те невоље, наравно да је власт. Ова власт није способна да решава виталне и егзистенцијалне проблеме, зато би требало што скорије да је мењамо. Народ треба да мења власт све док не доведе ону која би одговарала његовим интересима и потребама.

Ми као српски радикали нудимо се народу да се ставимо у његову службу и да покажемо шта знамо и умемо, а до сад смо се доказали да не можемо издати, да нисмо криминалци, да нисмо корумпирани. До сад смо се показали да живимо животом народа и да рачуне полажемо само свом народу. Нигде ван Србије ми немамо своје газде и налогодавце.

У политичком смислу, које слабе тачке видите код Вучића и како можете да их искористите за изазивање ванредних избора?

Те слабе тачке, пре свега, угрожавају целу Србију и српски народ. Ми као политичари и као његови политички противници, наравно, да ћемо му налазити оне тачке где је он најслабији, где је напредњачка власт највише штете наноси народним интересима.

Кад је реч о Вучићу, он даје лакомислена обећања, а после није у стању да их одржи. Пред прошле изборе обећао је народу да ће се живети боље, а одмах после избора смањио плате и пензије. Затим, обећавао је целу годину успешну приватизацију Сартида, а после смо видели да је то све једна превара маргиналне америчке фирме.

Око Косова и Метохије, он непрекидно истиче да ће упорно и чврсто заступати српске интересе, а опет, мало по мало, попушта. Срби не добијају ништа, а Албанци сваким даном све више и више. Вучић превише попушта западним силама. Тамо ми немамо искрене пријатеље. Ми морамо да се одрекнемо пута у Европску унију и да се свом снагом окренемо интеграцији са Русијом.

Да ли верујете да је незадовољство народа мерама штедње довољно нарасло да можете почети са рушењем власти?

Обишао сам целу Србију за ових седам месеци, био у многим градовима, гостовао на многим телевизијама, држао јавне трибине и видим да је незадовољство народа огромно. Да ли смо дошли критичну тачку кад то незадовољство треба да експлодира у једнодушном захтеву да се иде на изборе да се власт мења, то остаје да видимо. Тешко можемо нагађати на ту тему. Али у сваком случају и ако тај моменат није ту непосредно пред нама, он ће бити за пар месеци сигурно. Ми желимо изборе до краја године на свим нивоима.

seselj-konferencija

Како видите садашњу Владу Србије и кадрове које је СНС изабрао и које су њене слабије карике?

То је влада туге и ужаса, а са друге стране у извесном смислу влада забаве и разоноде. Кад погледате ко све у Србији може да буде министар, онда вас више ништа не изненађује, ништа вас не чуди. Ако министар може да буде Зорана Михајловић, Александар Вулин, Златибор Лончар, Срђан Вербић, ако министар може да буде Велимир Илић или онај несрећник Иван Тасовац, шта онда од такве владе да очекујемо. То једноставно треба разјурити и довести озбиљне, паметне и поштене људе који ће бити способни да обављају министарске послове. На страну то што имамо и западну агентуру директно у влади – Кори Удовички, овог министра финансија Вујовића, Зорану Михајловић и тако даље.

Александар Вучић је децембра, 2014 дао обећање да ће поднети оставку ако му рејтинг са 50 посто на 25. Да ли верујете да би ускоро у таквим околностима он испунио своје обећање?

Ја не верујем да би он испунио обећање, нема он обичај да испуњава оно што јавно каже, али није му још рејтинг пао на 25 посто. Сад је негде око 35 посто иако ти лажни, фризирани извештаји о истраживању јавног мнења и даље упорно тврде да имају око 50 посто. Одавно они немају 50 посто. За српске радикле кажу да имамо између 7 и 8 посто. Ми одавно имамо преко 20 посто.

Да ли бисте за крај укратко поручили грађанима пред митинг?

Ја поручујем грађанима Србије и свим српским патриотама да у што већем броју дођу на митинг Српске радикалне странке, да покажемо снагу народа и снагу још једине странке коју народ може да има поверење.


Извор: Правда

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ о видовданском митингу

* Обавезна поља