seselj-dugin-srsПредседник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ примио је у седишту странке др Александра Гељевича Дугина, председника Међународног евроазијског покрета и истакнутог савременог филозофа, којег је обавестио о политичким приликама у Србији.

„Садашњем режиму, по свој прилици истекао је рок трајања, а Запад од њих очекује да се Србија дефинитивно одрекне Косова и Метохије. Запад већ прави нову гарнитуру која ће да преузме власт, само се поставља питање ко ће бити кључна фигура те нове структуре власти,“ рекао је др Шешељ и додао:

„Садашњи режим пласирао је дезинформације да су ме Американци пустили из Хага да правим пометњу у Србији да рушим Николића и Вучића. Американци никада овде нису имали већег, озбиљнијег и упорнијег противника од мене, чак ме је и амерички амбасадор у Србији, Мајкл Кирби, напао на седници Савета безбедности.“

У разговору с др Дугином, Војислав Шешељ га је обавестио да се добровољно неће враћати у Хаг и да би био историјски парадокс да га хапсе његови најближи саучесници у свим евентуалним ратним злочинима и злочинима против човечности.

На обострано задовољство, оцењено је да између две братске земље постоји много заједничких интереса које је могуће реализовати без обзира на географску удаљеност. Српска радикална странка ће и убудуће доследно инсистирати на што тешњој сарадњи између Србије и Русије.


Извор: С Р С

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ примио Дугина

* Обавезна поља