seselj-haska-tiranijaБЕОГРАД — Присталице СРС затражиле са протестног скупа у Београду да се њихов лидер Војислав Шешељ, који је 11 година у Трибуналу, пусти на слободу и дође у Србију.

На скупу у Дому синдиката прочитана је и Шешељева порука у којој је лидер радикала затражио од своје странке да на парламентарним изборима у Србији освоји једну трећину мандата и тиме спречи промену Устава.

Шешељеву поруку прочитао је његов син Александар, док су бројни функционери СРС истакли да је њихов лидер већ 11 година политички затвореник у Хашком трибуналу само зато што се бори „против поробљавања Срба и српског народа“.

Шешељ је поручио да СРС на изборима мора да освоји што више гласова, наводећи да је важно да се у Скупштини Србије поново чује глас радикала.

„Уколико победи актуелни режим, очекује нас политички и економски колапс“, написао је Шешељ у писму које је прочитао његов син Александар.

Шешељ је навео да је актуелни режим, најгори до сада, и да су људи на власти изневерили сва очекивања грађана.

„У Србији се води лажна и селективна борба против корупције и криминала, а стручњаци које је довео Александар Вучић (СНС) су истрошени кадрови који су доведени да би потпуно уништили економију“, оценио је Шешељ.

Оптужио је власт и за „предају“ Косова, што је учинила, како је навео, потписивањем „срамног Бриселског споразума“.

Окупљенима се обратио и потредседник СРС-а Немања Шаровић који је нагласио да је Војислав Шешељ политички затвореник и живи симбол патриотизма.

„Док други причају о јунаштву, Војслав Шешељ га показује свакога дана, док други причају о српству, он за српство страда“, рекао је Шаровић.

Он је Војислава Шешеља упоредио са ликом и делом Нелсона Манделе, преминулог борца за људска права.

„Оно што је у двадесетом веку био Нелсон Мандела, чувени борац против апартхејда, у двадесет првом веку је Војислав Шешељ, борац против поробљавања Срба и Србије,“ оценио је он и додао да сада предстоји тријумфални повратак Шешеља из Хага.

„Да би се Шешељ вратио својој породици, странци и своме народу, и отаџбини, морамо победити ми. Победићемо тако што ћемо показати да слободарски дух српског народа нико не може угушити“, поручио је Шаровић.

Функционер СРС-а и шеф правног тима Зоран Красић који је навео да је Трибунал у Хагу капитулирао пред Војиславом Шешељем и да је признао  да се против њега води политички процес.

Протестни скуп обележило је скандирање против представника актуелне власти, али и опозиоционих странака уз истицање слогана СРС да је за Косово и Русију, а против ЕУ.

На скупу су говорили лидери Образа и СНП Наши Младен Обрадовић и Иван Ивановић.

По завшетку скупа окупљени су, носећи страначке заставе и обележја, као и слике са Шешљевим ликом кренули у шетњу централним градским општинама.

У суботу 22. фебруара Комитет за одбрану Војислава Шешеља организује скуп у Дому синдиката.  Почетак скупа је у 12 часова, а после тога је предвиђена мирна протестна шетња.

Протестна шетња креће испред Дома синдиката, затим Тргом Николе Пашића, Булеваром Краља Александра, Београдском улицом до Трга Славија, затим улицом Краља Милана, Теразијама и Коларчевом улицом и завршава се на Тргу Републике.

Скуп и шетња се организују ради подсећања да је др Војислав Шешељ већ 11 година политички затвореник у Хашком трибуналу и то без изречене првостепене пресуде и назнака када ће и да ли ће пресуда уопште бити изречена.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ упозорава из Хага

* Обавезна поља