stefanovicБЕОГРАД – Полиција Србије у протеклој ноћи организовала је низ акција на сузбијању криминалитета у Београду и широм Србије, а у Лазаревцу је извршен претрес 39 локација, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

За осам лица одређено је полицијско задржавање, у Новом Београду заплењено девет килограма сканка, а граничном прелазу Хоргош заплењено 6,1 килограма хероина, рекао је Стефановић у изјави Танјугу.

Он је прецизирао да је извршена интензивна акција на територији општине Лазаревца, у самом граду и месним заједницама Вреоци и Велики Црљани, где је полиција на 39 локација обавила претрес, пронашла једно лице за којим је раније расписана потерница.

Он је подвукао да је је изузетно важно да те акције нису „проваљене” да су обављене чврсто и јасно и да подаци нигде нису „цурили”.

„Полиција је обавила свој посао пре свега желећи да покаже да ће грађани моћи да рачунају да неће бити ни заштићених, ни недодирљивих и где ће се борба против дроге водити континуирано – никада више нећете чути најаве, нити да информације цуре већ ће се те акције само обавити”, подвукао је Стефановић.

Стефановић је навео да су локације на којима је обављен претрес изабране у сарадњи са тужилаштвом због основа сумње да се тамо налазе вршиоци кривичних дела и да је све рађено на основу ранијих обрада полиције и сазнања.

Министар полиције је прецизирао да је за осам лица одређено полицијско задржавање и да су предата Тужилаштву на даље поступање.

Такође појачаном акцијом београдске полиције, додао је Стефановић, на територији града на Новом Београду је пронађена локација на којој је заплањено девет килограма сканка, а једно лице је задржано.

Стефановић је навео и да је извршена и заплена 6,1 килограма хероина на граничном прелазу Прешево од двојице мађарских држављана.

Министар полиције је најавио и да ће од данас вршити и појачане контроле угоститељских објеката на територији града Београда, пре свега сплавова.

„Од данас почињу појачане контроле београдске полиције у циљу још снажнијег сузбијања криминалитетат и обезбеђења јавног реда и мира у граду Београду”, поручио је Стефановић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Широм Србије акције на сузбијању криминалитета

* Обавезна поља