srdjan-skoroБЕОГРАД – Новинар „Вечерњих новости“ Срђан Шкоро, који је на дан формирања нове Владе Србије критички говорио о њеном саставу, добио је у уторак, после усмене смене са места шефа деска Новости, понуду за премештај у дневни лист „Спорт“, наводи се на сајту Удружења новинара Србије.

У понуди за закључење анекса уговора о раду не наводе се конкретни разлози премештаја, а Шкору је понуђено место помоћника одговорног уредника, навео је УНС.

Додаје се да у понуди уопштено стоји да је дошло до „измењених околности“ и да су разлози за премештај на ново радно место „потреба процеса и организације рада“.

„Фактички сам овом понудом избачен из ‘Вечерњих новости’. Пребачен сам у дневни лист ‘Спорт’ који је због сопствене нерентабилности и тешкоћа у пословању пред гашењем. Пракса у ‘Новостима’ је да се у ‘Спорт’ шаљу људи искључиво по казни“, рекао је Шкоро за УНС и додао да никада није радио нешто што има везе са спортом.

Новинар је додао да би на новом радном месту имао половину досадашње плате иако се фактички поставља на место помоћника уредника листа, као и да за одговор на понуду има осам радних дана.

У случају одбијања или неизјашњавања у датом року престаје му радни однос, док задржава право да ако понуду прихвати пред надлежним судом оспорава законитост понудјеног анекса уговора.

Главни уредних „Новости“ Ратко Дмитровић негирао је да је Шкора сменио због гостовања на РТС и саопштења СНС о томе и додао да није био задовољан његовим учинком на месту шефа деска.

Коментаришући састав нове владе, Шкоро је на РТС-у рекао да „то није оно што се од Србије очекивало у овом тренутку јер је први пут премијер могао да бира кога хоће“.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Шкоро пребачен у лист „Спорт“

* Обавезна поља