vrudan2Не знам службену дефиницију Олује али знам што је Олуја. Неколико хиљада хрватских војника потерало је из Хрватске 200.000 или 300.000 хиљада Срба. Као да је број битан. Краће, Олујом смо “ми” Хрватску очистили од Срба. Они који нису на време кренули путем који им је означио Милошевић у договору са Туђманом, а све су благословили Амери, остали су без главе или били бачени у бунар. Запаљене су и српске куће. Колико их је спаљено? Ма, кога брига.

Олуја је била срање од војне акције јер је Олуја у суштини само организована деретизација Хрватске. Сви то знамо па ипак је “ми” славимо као нешто из чега се родила Хрватска. Боже, колико би нам свима било боље да се никад није родило чудовиште које се данас зове Хрватска. Да се ја питам никада се милиони куна не би трошили на загребачки мимоход. Небом ће летети она два сирота Мига. На јадничке који ће гледати у небо пашће, у бољој верзији, два крила, у горој, читав авион.

Док Загребом буду гмизала којекаква и питај бога чија оружја, у Книну ће бити организован народни дернек. Томпсон ће својим туљењем у назочним Хрватима и Хрватицама будити све што је хрватско. Ко зна да ли ће наша председница у славу слободне нам Хрватске ситним овцама лично резати вратове? У последње време женска лепи плочице, лови рибу, не би било фер да не помогне и месарима краљевскога града.

Укратко, двадесет година након Олује пресиромашни грађани Хрватске платиће славље једног од највећих хрватских пораза, “ослобађање” Лепе Наше која никад није била и никад неће бити ни лепа ни наша. Хрватска је терен у шапама неколицине криминалаца. Кад кажем криминалци мислим на власнике банака који су побили неколико стотина хиљада грађана Хрватске. Осим власника банака од живота нас ослобађају тајкуни који су пре “ослобођења” Хрватске били опскурни ликови голе гузице: шофери аутобуса, трговци каранфилима, монтери централног грејања… Укратко, смрдљиви југославенски шљам.

“Најхрабрији” хрватски генерали били су и остали ратни злочинци. Уђу у затвор па изађу како им се генералски пендрек дигне. Осим што имамо генерале убице Лепа Наша има криминалце и других профила. Имамо трговце фудбалерима који излазак из истражног затвор плаћају милионима еура. Имамо градоначелника Загреба који се понаша као да му је Загреб поклонио ћаћа док је из себе истискао последњи хроптај у херцеговачкој потлеушици. Имамо уваженог председника суда који јавно изјављује да свом угледном пријатељу, благо речено суспектном криминалцу, не би судио. Шминкеру, ја те плаћам да судиш, не да дајеш интервјуе чешће него тренутно најпопуларнија хрватска певаљка.

Укратко, Хрватска је јавна кућа у коју разбојници улазе кад им се дигне. Народ службено јебу двадесет година, траје то и дуже, и још од народа очекују да им то животом плати. Нема човека који овде живи а да то не види. Па ипак… Певаће се у Книну и глодати кости јадних животиња, пљескаће стока преголема док буде гледала у тенкове и остало што носи топове уперене у нашу гору будућност.

Ја нешто имам против параде? Имам. Јебеш параду у којој неће ступати они који су створили ову Хрватску. Неће бити Милошевића, неће бити Туђмана, неће бити Амера. Амери се праве блесави а двојац који је пред двадесет година створио Хрватску почива у миру.

Немирни су само грађани Хрватске зато јер немају шта јести а бит ће још немирнији кад у Книну оглодају задње ребро мртвога јанца или са колоне пузеће челичне краме скрену поглед на празне контејнере.

Ко им је, док су они славили рођење Хрватске, украо пластичне боце?


Извор: Сајт Ведране Рудан

Оставите коментар

Оставите коментар на Шта је Олуја?

* Обавезна поља