rasa-tudej-1У евидентном медијском рату који су повели против Русије са циљем њене дестабилизације и сатанизације председника Путина, западни медији објављују много неистина, али исто тако и много тога и прећуткују. Глобални руски медиј „Russia Today“ навео је списак догађаја који су, по њиховом мишљењу, имали слабу, или никакву медијску пропраћеност на западу у протеклој години.

 

tomas-jang-1Смрт Томаса Јанга

Томас Јанг био је амерички ратни ветеран који је служио у Ираку и љути критичар америчких мировних мисија на Блиском истоку, који је жртвовао много тога за своју земљу. Након само пет дана у Ираку упуцан је врат и остао готово потпуно парализован. Умро је 10. новембра 2014, у 34. години.

 

odesa(1)Масакр у Одеси

Други мај је био најкрвавији дан конфликта у Одеси, у Украјини, али месецима касније напредак у проналажењу злочинаца који су одговорни за напад је веома мали. Подсетимо, тог дана запаљена је зрада Дома синдиката, а 43 проруска активиста убијена су у њој, подсећа Russia Today.

 

dzeremi-hamond-1Џереми Хамонд – „Анонимус“ који је радио по налогу ФБИ

Прошла је тек прва година десетогодишње затворске казне Џеремија Хамонда , на коју је осуђен због сајбер напада на компанију „Стратфор“, која се бави глобалним економским, политичким и обавештајним анализама. Према документима који су процурели у јавност Хамонд је био један од многих хакера којима је мете дао извор из ФБИ.

Не само да су хакери попут Хамонда наводно имали наређења да хакују сајтове, већ су Анонимус (чији је Хамонд био део) и друге хакерске групе имале директно наређење да нападну више од 30 сајтова страних влада. Хамондова строга казна била је реакција на „националну безбедносну претњу“ коју он наводно представља, али они који су издавали наређења нису били кажњени, подсећа Russia Today.

 

barack-obama-eu-january-2012Обама бомбардовао седму државу за шест година

Пет година након што је освојио Нобелову награду за мир, Обама је бомбардовао седму државу за редом у току свог мандата, а то нико не помиње, истиче Russia Today.

То се догодило у септембру, када су САД извршиле напад на Исламску државу.

 

monsanto-gmo-seed-of-evil-03-21-2013Контроверзни Монсанто победио ГМО правила

Упркос јавном противљењу, произвођач генетски модификоване хране Монсанто успео је да порази иницијативу за обележавање ГМО састојака у две америчке државе – Орегону и Колораду, након што је потрошио милионе долара како би утицао на америчке потрошаче.

 

Трећа годишњца Марша милион маски

Западни медији „заборавили“ су 5. новембар, трећу годишњица “Марша миллион маски”, највећег организованог протеста до сада, тврди Russia Today. Организација Анонимус објавила је да је то навећи организовани протест на свету. Прошле године простести су организовани у више од 480 градова широм света.

 

Мистериозна смрт Серене Шим

Серена Шим је либанско-америчка ТВ новинарка која је погнула у саобраћајној несрећи у близини турско-сиријске границе. Сумња се да је праћена од стране турских безбедносних снага због свог извештавања о окупираном сиријском граду Кобани. Само дан пре њене смрти турске безбедносне службе су је прогласиле “шпијуном“.

Чланови породице и ирански медији су спекулисали у узроку смрти, а њена сестра је потврдила да америчка влада није понудила помоћ у истрази о узроку њене смрти.


Извор: Блиц, Russia Today

Оставите коментар

Оставите коментар на Шта су западни медији прећутали у 2014.

* Обавезна поља