stajnmajer-volgogradВОЛГОГРАД – Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и његов немачки колега Франк-Валтер Штајнмајер положили су данас венце на споменик погинулим совјетским војницима у Другом светском рату недалеко од града Волгограда.

Споменик совјетским војницима, налази се у селу Русошки, око 60 километара од Волгограда, а у овом месту налазе се и масовне гробнице немачких војника, погинулих у биткама у Другом светском рату близу Волгограда.

Волгоград, некада Стаљинград, био је место најжешћих борби у Другом светском рату, а битка за Стаљинград, сматра се прекретницом у рату, навео је ТАС С.

Штајнмајер је данас, пред пут у Волгоград, нагласио да Немци, у овим данима сећања, желе да у тежишту буде оно што спаја, а не оно што раздваја.

„Важно ми је да сећање на ужасе Другог светског рата у Русији обележимо заједно са мојим руским колегом – упркос и управо због нашег тешког односа са Москвом у вези са украјинском кризом”, рекао је Штајнмајер, саопштило је немачко министарство спољних послова.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Штајнмајер у Волгограду

* Обавезна поља