eps-1БЕОГРАД — Синдикат радника ЕПС против је приватизације јер сматра да је најбоље за државу да ЕПС остане вертикално интегрисано предузеће чији је већински власник држава.

То је изјавио председник тог синдиката Милан Ђорђевић, који је оценио да продаја ЕПС-а не би била лоша само за запослене у тој компанији већ и за све грађане Србије, јер би цена електричне енергије била повећана најмање три пута.

„Председник владе који нема електропривреду, има статус председника месне заједнице. То сам рекао и Александру Вучићу, кад је представљао експозе“, рекао је Ђорђевић.

Он је подсетио да ЕПС у јануару следеће године излази на тржиште, да у земљи има 73 квалификована трговца и да домаћа електродистрибутивна компанија није монополиста.

„Ми нисмо монополисти али ЕПС се мора појавити на тржишту, како би била конкурентна и како би задржала своје купце. А то ће се једино урадити ефикаснијим радом и јефтинијом електричном енергијом“, рекао је Ђорђевић.

Он је нагласио да је и руководство ЕПС-а против приватизације компаније, почев од в.д. генералног директора Александра Обрадовића па до Надзорног одбора.

„Њихов став је да не треба продати компанију. Ми смо скоро имали састанак са пословодством, где смо указали да би ЕПС могао да буде лидер на Балкану. Зашто ми не купимо Електропривреду Републике Српске? Зашто се нисмо појавили да купимо део ЕПС-а Црне Горе, део Македоније“, запитао се Ђорђевић.

Синдикат радника ЕПС-а окупља око 45.100 чланова, а чине га запослени из ЈП ЕПС, Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља, Еелектромрежа Србије и три јавна предузећа са Косова и Метохије.

У овим предузећима укупно ради око 49.000 запослених, указао је Ђорђевић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Синдикат ЕПС-а против продаје предузећа

* Обавезна поља