Удружење синдиката пензионера Србије позвало је пензионере да свој глас на предстојећим председничким изборима не дају кандидату владајуће коалиције Александру Вучићу који, како наводе, „вара пензионере, краде њихову имовину и уништава институције“.

„Гласно и јасно смо рекли: позваћемо све пензионере да не гласају за оне који су нас довели до овде. То је један човек који је сада кандидат за председника. И не треба да гласају за њега“, поручио је председник Удружења синдиата пензионера Србије Млилорад Вујасиновић.

Додаје да ће на протест који ће одржати 28. марта позвати председничке кандидате, када ће од њих тражити да изложе свој програм како да помогну и побољшају статус пензионера у Србији.

Наводе да је од када су у Скупштини Србије „изгласани закони о крађи пензионерских пара“, синдикат пратио без идеолошких предрасуда понашање посланика и странака. Закључено је, кажу, „да на посланике владајуће коалиције не треба трошити речи“.

Позивају и да у првом кругу избора, по својој свести и савести, пензионери гласају за једног од следећих кандидата: Сашу Јанковића, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића или Сашу Радуловића.

„Ако наши пензионери гласају за оне који су им узели – некоме једну четвртину, некоме једну петину пензије – онда њима нема помоћи. Ако више верују позицији која прича у обландама све, а не гледају сопствени новчаник, њима стварно нема помоћи“, каже потпредседник Удружења синдиката пензионера Србије Михајло Радовић.


Извор: Н - 1

Оставите коментар

Оставите коментар на Синдикат пензионера – Не гласајте за Вучића!

* Обавезна поља