Учесници протеста дали поново подршку председнику државе Ђорђу Иванову. У њихово име је Богдан ИЛИЕВСКИ рекао: „Ђорђе Иванов није човек са савитљивом кичмом. Ђорђе Иванов никада такав није ни био.

Ђорђе Иванов неће дати мандат за састав владе политичарима који се не одрекну платформе из Тиране. Ђорђе Иванов је председник Македоније и ми смо поносни и срећни што га имамо“

Више од 100.000 етинчких Македонаца окупило се у центру Скопља и демонстриало против шиптарских и западних планова против њихове земље.

Носили су националне заставе и транспаренте. Певали песме и поручивали страним спонзорима и наредбодавцима Зорана Заева и шиптарских партија да неће дозволити разбијање Македоније.

На протесту је у име организатора – Грађанске иницијативе „За заједничку Македонију“ – опет говорио Богдан Илиевски који је поручио ЕУ-комесару Јоханесу Хану да грађани неће дозволити наметање платформе из Тиране и федерализацију.

Потом је изговорио похвалу на рачун председника државе Ђорђа Иванова:

„Ђорђе Иванов није човек са савитљивом кичмом. Ђорђе Иванов никада такав није ни био. Ђорђе Иванов неће дати мандат за састав владе политичарима који се не одрекну платформе из Тиране. Ђорђе Иванов је председник Македоније и ми смо поносни и срећни што га имамо“.

Део протеста је одржан пред седиштем мисије ЕУ у Скопљу. У време када се унутра налазио Хан са европосланицима Ивом Вајглом, Едвардом Куканом и Кнутом Флекенштајном.

Демонстранти су Хану довикивали да није добродошао.

Чуле су се и пароле против Европске уније.

Можда први пут тако гласне одређене. И из десетина хиљада грла.

То је за Македонију нешто ново.

Учесници протеста су, иначе, прешли свој уобичајени пут: од Собрања до граде Владе Македоније.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Анти ЕУ демонстрације у Скопљу

* Обавезна поља