sindikat-srpske-policijeБЕОГРАД — Синдикат српске полиције позвао униформисане полицајце да приликом посете Ивице Дачића Златибору, министра унутрашњих послова дочекају у поцепаној униформи.

ССП је оценио да је његова посета „политичка кампања у којој се полиција користи на перфидан начин“.

„Синдикат српске полиције позвао је све запослене који нису радно ангажовани, и желе да дођу на Златибор, да у својим трулим и поцепаним униформама дочекају министра и изврше ‘презентацију старе, труле и одрпане униформе’, с обзиром да за време Дачићевог мандата, и протеклих десетак година униформа није мењана“, наводи се у саопштењу.

Министарство унутрашњих послова данас је најавило да ће министар унутрашњих послова Ивица Дачић сутра посетити Полицијску станицу у Чајетини и Полицијску испоставу на Златибору, где ће се упознати са униформама које ће бити коришћене у скијашким туристичким центрима.

Тај синдикат сматра да на тај начин полицајци треба да подсете свог министра на чињеницу да многи од њих о свом трошку шију поједине делове униформе а да делове опреме попут чизама и ципела купују сами или на посао долазе у приватној обући.

„Сутрашња промоција пар нових униформи која је планирана за рад у подручјима зимских туристичких центара, може само да иритира огроман број полицајаца који о новој униформи могу само да сањају. Овај чин министра није ништа друго него ‘Потемкиново село’ усмерен ка јавности и медијима у циљу пропаганде и предстојећих парламентарних избора који су неминовни“, наводи се.

Синдикат је додао да је Дачићева посета том подручју ништа друго него политичка кампања у којој се полиција користи на перфидан начин.

„Непромишљени чин министра није ништа друго него доливање соли на ‘рану’ полицајцима, који по свему судећи униформу неће добијати у овој години с обзиром да нема ни најаве да се кренуло са шивењем нове униформе која је обећана за ову годину“, додаје се у саопштењу.

Отказана посета Дачића Златибору

Најављена посета премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића Златибору, која је била заказана за сутра, отказана је, најављено из МУП-а Србије.

Како је било најављено, Дачић је требало да посети Полицијску станицу у Чајетини и Полицијску испоставу на Златибору.

Дачић је требало свечано да отвори реновиране просторије Управних послова у Полицијској станици Чајетина, а након тога да обиђе Полицијску испоставу Златибор, где би присуствовао промоцији униформи за полицијске службенике који раде у подручјима зимских туристичких центара.

Премијер је требало и да се састане с привредницима Златиборског управног округа.

Подсетимо, Синдикат српске полиције позвао је раније данас униформисане полицајце да приликом посете Ивице Дачића Златибору, министра унутрашњих послова дочекају у поцепаној униформи.


Извор: Бета, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Синдикат полиције пореметио посету Дачића Златибору

* Обавезна поља