vucic_novostiБЕОГРАД — Први потпредседник владе Александар Вучић изјавио, говорећи о могућности ванредних избора, да би СНС у оваквој коалицији, у случају избора, имала 180 посланика.

Вучић је додао да у политици ништа не може са сигурношћу да се каже.

Председник Србије Томислав Николић јуче је оценио да Србија може да има и бољу владу и да би они ишли у прилог и градјанима Србије, а премијер Ивица Дачић и данас је изнео став да ванредни парламентарни избори нису приоритет.

„У сваком случају добро је да тим док добија и игра, а у политици никада не можете са сигурношћу да кажете шта се догађа испред нас“, рекао је Вучић за Прву телевизију.

„Ми можемо данас у Скупштини да имамо и 126 посланика, али сви знају да бисмо, да су избори, имали данас у оваквој коалицији негде око 180 посланика“, навео је Вучић.

Николић сматра да Србија може да има и бољу владу и да би нови избори ишли у прилог и грађанима Србије јер би, како каже, могли да изаберу оног ког највише желе.

„Мислим да би нови избори определили много већу снагу једне политичке странке, која би дала председника Владе. Ово је била, шаховски рецено, изнудица“, рекао је Николић.

Он је данас додао и да влада мора да буде оркестар у којем је само премијер соилиста, а сви остали чланови оркестра.

„Ми, чини ми се, имамо имамо превише оних који мисле да могу да буду солисти и ту председник владе не делује као човек који би рекао немојте то више да радите, прекините“, рекао је Николић који сматра да грађани не би ни осетили ванредне изборе јер свака влада ради до избора нове.

Николић је рекао и да „ако је почело пребројавање популарности и гласова онда је време за ванредне парламентарне изборе“.

Раније данас, Дачић је рекао да свако има право на своје мишљење о раду владе, а замољен да прокоментарише изјаву председника Николића да Србија може да има и бољу владу и да, између осталог, највећа странка треба да да премијера, Дачић је одговорио:

„Није тако говорио када је влада формирана. Свако има право на своје мишљење исто као што и ја можда мислим да неки који обављају неке државне функције могу да буду бољи“, рекао је Дачић и подвукао да под тиме не мисли на функције у влади него на „неке друге функције“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић о 180 посланика

* Обавезна поља