skupstina KiMНа последњем демократском изјашњавању грађана Косова и Метохије, 14-15.2.2012, 99,74% од 75,28% уписаних гласача у четири општине на северу КиМ гласало је против прихватања институција тзв. државе Косово*. Нажалост, остали Срби на Косову и Метохији, затворени у највећи логор у савременој Европи, тренутно немају могућност да слободно изражавају своју демократску вољу. То још више обавезује нас остале да своју слободу не прокоцкамо, него да је бранимо свим расположивим демократским средствима.

Сигурни смо да се још увек слободни народ у четири општине севера КиМ и даље, готово једногласно противи прихватању институција квази-државе. То је и показао на тзв. локалним изборима у новембру и децембру 2013. својим масовним, достојанственим бојкотом, упркос незапамћеној кампањи притисака, лажи и застрашивања којој је био изложен.

Тзв. парламентарни избори заказани за 8. јуни само су још један корак у наметању лажне државе Косово* народу који је био и остао привржен држави Србији и њеним институцијама. Нема ни говора о било каквој „статусној неутралности“ ни тих квази-избора ни изборног материјала, што признају чак и они који су прихватили бриселску превару. Нити је ни изблиза постигнут прокламовани циљ учешћа свих расељених са КиМ: од преко 200.000 са формалним бирачким правом, мање од 30.000 расељених се уопште пријавило за гласање на квази-изборима, а мање од 13.000 од тих пријава је досад прихваћено. Из овога је јасно да огромна већина народа са Косова и Метохије не прихвата лажне институције лажне државе Косово*, а и они који их свесно или несвесно прихватају изложени су разним смицалицама и преварама.

Чак и саветодавно мишљење Међународног суда правде из јула 2010. јасно каже да садашње квази-институције у Приштини нису исто што и Привремене иституције из Резолуције 1244. То су биле и остале самопроглашене институције. Учешће на било каквим изборима које те квази-институције расписују представља правно ништави акт, и само је у служби легитимисања нелегално и једнострано прокламованог отцепљења од државе Србије.

Позивамо сав слободан народ Косова и Метохије да поштује домаће и међународно право, и да не учествује у лажним изборима лажне државе Косово* 8. јуна 2014. године.

______________________________________

Радикали позвали на бојкот

Српска радикална странка упозорава Србе са Косова и Метохије да би изласком на Тачијеве изборе дали легитимитет садашњој и некој будућој такозваној Косовској власти.

Ови избори су ништа друго него још једна етапа у признавању независног Косова и изласком на ове изборе даје се легитимитет постојеће и неке будуће власти у склопу тзв. државе Косово. Власт у Београду је признала да су јој Срби с Косова и Метохије терет, и они причу о Космету гледају као свршен чин, и сада сву одговорност пребацују на Србе с Косова и Метохије које убеђују да изађу на Тачијеве изборе.

Србија мора на сваком кораку да доказује да жели да врши власт на сваком педљу своје територије. Сходно томе, сви који буду изашли на Тачијеве изборе неће решити ниједан свој проблем већ ће управо дати легитимитет његовој пароли да се бори за мултиетничност и НАТО окупацији српске покрајине, изјавио је потпредседник СРС Зоран Красић.

Српска радикална странка позива Србе с Космета да не слушају апел да се изађе на Тачијеве изборе од стране оних који су потписали Бриселски споразум.


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Позив на бојкот избора Скупштине АП КиМ и СРС

* Обавезна поља