slobodan-soskic-1БЕОГРАД — Штрајк адвоката ушао је у трећи месец, а приговоре адвокатуре требало је да овог викенда саслушају и званичници у Бриселу.

Примедбе да све више предмета чека пред судом, адвокати преусмеравају на министра правде, који није спреман за договор, каже Слободан Шошкић, председник Адвокатске коморе Београда.

„Могуће је да се нешто догоди једино ако интервенише први човек, а то је председник владе. Ми смо имали комуникацију где су две стране једна другу награђивале, и ништа друго“, каже Шошкић за Радио Б92.

Он истиче да се проблеми гомилају, а на неке од њих су његове колеге указивале и раније. Адвокат Божо Прелевић је недавно рекао за Б92 да ће се браниоци Мирослава Богићевића жалити у Стразбуру због тога што се против бизнисмена води правни поступак, а он нема правну помоћ.

„Откуд држави храбрости да то ради, уколико нема легално изабране адвокате или оне који су ту по службеној дужности да би присуствовали лишењу слободе. Онда нема ни законитог притварања“, истиче Шошкић.

Председник АКБ каже да је најбоље што пре наћи излаз из ове ситуације, али и да га он тренутно не види.

„Најбоље би било да што пре нађем излаз. То је најбоље и то и ја желим, али ја не могу са собом да преговарам, а министар очигледно не жели да преговара на линији на којој се ми крећемо. Он би хтео да ми немамо те захтеве, како му не бисмо нарушил концепт службе јавних бележника. Све је то труло како пипнете. Ми се упињемо да докажемо да то не ваља, да би то чули јавност и власт. Они су запушили уши“, рекао је Шошкић за Радио Б92.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Слободан Шошкић – Селаковић не жели договор

* Обавезна поља