timofejevБЕОГРАД – Одборници Скупштине града Београда данас су по хитном поступку сменили директора Радио-дифузног предузећа Студио Б Александра Тимофејва и за вршиоца дужности именовали новинарку те медијске куће Ивану Вучићевић.

Надзорни одбор Судија Б у предлогу за смену Тимофејева навео да се та одлука „темељи на анализи резултата рада директора Тимофејева” и потреби да се „у сложеним друштвеним и економским околностима, новим кадровским решењима појачају активности, додатно унапреде пословни, медијски и професионални стандарди у обављању функције јавног радио-телевизијског сервиса главног града”.

Тимофејев је на фукцији директора Радио-дифузног предузећа Студио Б био од 2007. године.

Одборници су разрешили дужности и директорку Дома здравља Стари града Гордану Драгашевић и на њено место поставили Весну Јањушевић.

Тимофејев: Политика ме довела, политика ме сменила

Смењени директор Студија Б Александар Тимофејев изјавио је данас да га је политика и довела и сменила са тог места, а да је он направио добру градску телевизију која нема везе са политиком.

„Политика ме на неки начин, иако нисам политичар, нити имам везе са политичарима, довела на ово место и исто тако су политичари одлучили и да ме склоне”, рекао је Тимофејев за агенцију Бета.

Тимофејев је навео да је, када је пре шест година био позван да буде директор Студија Б, прво рекао да није политичар и да је то политичка функција.

„Они су рекли ‘само ти направи добру градску телевизију и нико те ништа неће питати’. Ја сам сигуран да сам са тимом људи направио добру градску телевизију која нема никакве везе са било каквом политичком причом нити са политиком. Ниједног трена није била прича о политици”, рекао је Тимофејев.

Тимофејев је истакао да му је „било велико задовољство” да ради са људима из тог тима.

„Сада, Боже мој, смењен, смењен, шта да радиш”, рекао је Тимофејев.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Смењен Александар Тимофејев

* Обавезна поља