senad-kostic-zandarmerijaБЕОГРАД – Командант нишког одреда жандармерије Сенад Коштић разрешен је дужности, а против седам припадника те јединице поднете су кривичне пријаве због пребијања Андреја Вучића, брата српског премијера, сазнаје Танјуг.

Кривицне пријаве поднете су због бруталног пребијања и прекомерне употребе силе према Андреју Вучића и двојици припадника Војно безбедносне агенције.

Брата премијера Александра Вучића, Андреја, и брата градоначелника Синише Малог, Предрага и два члана обезбеђења, претукли су 28. септембра, током Параде поноса, припадници нишког одреда жандармерије.

Да су Андреј и два припадника обезбеђења добили озбиљне повреде, потврдио је истог дана и премијер Вучић на конференцији за новинаре.

Премијер је навео и да је дошло до прекорачења овлашћења, да су се извинили и да ни његов брат, ни двојица припадника обезбеђења неће гонити припаднике Жандармерије који су их претукли.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одмах је, у консултацијама са командантом Жандармерије и директором полиције, наредио спровођење истраге како би се расветлиле околности под којима је дошло до прекомерне употребе силе и пебијања, а два дана касније суспендовано је пет жандарма нишке жандармерије.

Сам Андреј је два дана касније, демантујући писање појединих медија о разлозима због којих је дошло до туче, истакао да су њих четворица ишла ка стану његових родитеља у Крунској улици, да их је Жандармерија зауставила, да су уредно пружили лична документа, и да мисли да је проблем и настао управо због њихових легитимација које су пружили, а не због кога што смо било коме, било шта урадили, или нисмо поступили по наређењу полиције.

Штампа је писала да је нишки одред жандармерије познат по инцидентима и злочинима, а непосредно по објављивању првог снимка на коме се види како жандарми туку Андреја Вучића, објављено је и да постоји још један снимак на коме се види да је полиција наставила да их туче и у хаустору.

“На основу снимка ћемо идентификовати сваког ко је учествовао у том инциденту“, рекао је Стефановић.

Свој део истраге у вези пребијања премијеровог брата обавили су и Војна полиција и Војнобезбедносна агенција.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Смењен командант нишке жандармерије

* Обавезна поља