treci-setski-rat-620x330Чешки лист Svobodne noviny објавио је чланак под насловом „Трећи светски рат је већ почео”.

Преносимо текст у целости:

„Иако већина људи то не признаје, рат је већ на прагу. Али, зашто почиње и да ли га је могуће зауставити?

Стварањем БРИКС (економски савез Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужноафричке републике), Исток је објавио рат долару. На тај начин, он је, пре свега, објавио економски рат Америци.

Нажалост, Америка нема шансе да победи у поштеној борби. Зато је била принуђена да претвори економски рат у прави.

Овде се крије одговор на питање зашто Путин још није заузео исток Украјине. Једноставно, његова позиција је дијаметрално супротна оној за коју га свакодневно оптужују наши медији.

Нас још увек плаше тиме да Русија на челу са Путином жели да се шири – и то ни мање ни више него путем окупације. Али, истина је супротна: Америка жели да окупира Европу и започне рат са Русијом. Путин, обрнуто, жели да сачува мир и да води рат економским средствима, пошто је у њему он очигледни победник, без озбиљније штете по своју државу.

Борба против долара значи економско уништење не само Америке, већ и, пре свега, целе оне булументе „владара света”, који држе долар и управљају њиме.

Ово значи да су противници у економском рат БРИКС и Билдербершки клуб.

Ако би Америка успела да сукоби Европу и Русију, да их доведе до рата, добила би шансу да барем делимично угрози позиције Русије и њену привреду. Самим тим група БРИКС би била озбиљно ослабљена, а највећа претња за Америку остала би Кина.

Украјина је жариште тог конфликта и Америка не може да допусти да се ситуација реши преговорима и, што је могуће, федерализацијом Украјине. Напротив, САД траже средства за провокације, а потом и разлог за војни сукоб са Русијом.

Вероватно се, ако борбе у Доњецку престану, може очекивати да ће кијевска Влада дати налог да се иде на Крим. Неко ће рећи како је то, ето, исправно, јер је Русија анектирала Крим. Неко ће рећи да је то глупост, пошто би то за јадну украјинску армију било самоубиство. Али, нетачно је и једно и друго.

Ради се о томе да Путину није преостало ништа друго него да употреби војну силу. И у томе се крије разлог могућег војног ангажовања страних армија ради пружања помоћи Украјини.

Најозбиљнији корак ка разрешењу ситуације било би буђење Европе, која се после наметнутих санкција заглибљује у проблемима.

Потребни су, заправо, слободни Мајдан и нова неамеричка влада Украјине.

Међутим, ако Европа буде подржавала Порошенка и компанију, Украјина ће доживети апсолутни колапс и масовне поделе незадовољног становништва, а Европа ће дочекати конфликт у који је дозволила да буде увучена”.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на III Светски рат Америка је већ започела

* Обавезна поља