vucinic11.pngБЕОГРАД – Владимир Вучинић, судија Специјалног суда који суди Мирославу Мишковићу, смењен је са места председника Посебног одељења Вишег суда, сазнаје Политика. Судија Вучинић обратио се претходно Високом савету судства у вези са притисцима којима је био изложен када је одлучио да Мирославу Мишковићу привремено врати пасош, ради путовања у Лондон.

Лист пише да је одлуку донео колегијум свих судија тог одељења, као и да Вучинић наставља да суди власнику „Делта Холдинга“.

По новом годишњем распореду, који је саопштио вршилац функције председника Вишег суда Александар Степановић, судија Вучинић више неће бити председник такозваног Специјалног суда. Он ће остати судија тог суда и наставиће да суди у поступку против Мишковића, случају убиства хрватског новинара Иве Пуканића, као и за побуну ЈСО.

Судија Вучинић обратио се претходно Високом савету судства у вези са притисцима којима је био изложен када је одлучио да Мирославу Мишковићу привремено врати пасош, ради путовања у Лондон.

Према сазнањима Политике, Вучинић се пожалио да је Степановић захтевао од њега да опозове одлуку о враћању пасоша Мишковићу, што је Вучинић одбио, уз објашњење да је његова одлука законита и да је донео на основу процене стања у предмету.

Судија Вучинић потврдио је информацију за Политику, да је о притисцима обавестио ВСС, међутим, није желео да коментарише разлоге због којих је смењен.

„То је сада у ингеренцији других, и нисам овлашћен да износим детаље“, рекао је судија Вучинић за овај београдски дневник.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Смењен судија Вучинић

* Обавезна поља