zajecar-pozoriste-790x593-620x330Док се Владан Церовић, нови управник Зајечарског позоришта, доведен мутним договором Саше Мирковића и Тике Арсића (десне руке Александра Вучића за културу) шећка новом општинском шкодом која му углавном служи да на рачун театра бар два пута недељно иде кући у Београд, познаваоци прилика се листом слажу да стање у овој седам деценија старој установи културе, никад није било горе. Плате касне шест месеци, план рада за ову годину још није ни у најави, иако је већ март. Управник који о позоришту евидентно не зна ништа, у Зајечару проводи свега пар дана и то затворен у својој канцеларији скоро без икаквог контакта са запосленимa, за то време рејтинг позоришта, с муком стицан деценијама, убрзано се нарушава.

Да будемо поштени, суноврат позоришта није почео са Церовићем, који Зајечар кошта као Светог Петра кајгана јер се недавно уселио у општински стан, само за њега опремљен новим стварима на рачун Зајечараца, у коме му све трошкове становања плаћа позориште.Довођењем Миљана Гогића, тадашње младе звезде СНС, на чело позоришта Тимочке крајине, почиње суноврат позоришта. Сетимо се, Гогић је крајем 2013.године незаконито именован за управника Позоришта иако није испуњавао услов да има пет година радног искуства на руководећим пословима у области културе. У то време Гогић је имао свега четири месеца радног стажа, укупно. Да,баш толико, свега четири месеца укупног радног стажа. Али то владајућој већини није сметало да га именује и да га након тога Мирковић пошаље у Америку о трошку Зајечара да кобајаги доведе у Зајечар неку представу са Бродвеја. Од тога наравно да, осим велике бруке и трошка, није било ништа.

За Гогићеву годину дана управниковања урађене су три представе најблаже речено сумњивог квалитета, али је рејтинг Позоришта и посебно фестивала ДАНИ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА тешко нарушен, а дугови театра су достигли вишемилионску суму. Прекинута је сарадња са многим врсним уметницима нпр. Ланетом Гутовићем, Ирфаном Менсуром,Небојшом Брадићем, Миланом Цацијем Михаиловићем, Тањом Бељаковом и другима. Посртање Позоришта би се наставило у недоглед да се Гогићев отац,на чије је инсистирање Миљан Гогић и именован, у борби за власт и утицај није посвађао са у Зајечару неприкосновеним Сашом Мирковићем.

Тада је млађани Гогић, на радост великог дела колектива, експресно смењен и уз кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја најурен из театра. Таман су се запослени у позоришту понадали бољеим данима за себе у кући у којој раде, кад, гле чуда, стиже Церовић. Први потез му је био да, као и његов предходник по нечијем налогу, потпише сумњиве и прескупе уговоре о рекламирању са Куриром и другим београдским листовима, као да то позоришту у коме пола године нема плата посебно треба. Што се продукције тиче, нови управник најављује само једну вечерњу представу у овој години.МАШАЛА!!!


Извор: Србија данас

Оставите коментар

Оставите коментар на СНС кадрови и култура Зајечара

* Обавезна поља