sns_1376467161_670x0БЕОГРАД – Српска напредна странка (СНС) затражила је данас да надлежни државни органи спроведу хитну истрагу „различитих криминалних дела” доскорашњег министра Саше Радуловића, док је спроводио стечајне поступке и „уништавао фирме и фабрике по Србији”.

СНС је у саопштењу затражила и хитну истрагу „криминалних радњи” смењеног градоначелника Београда Драгана Ђиласа.

СНС је затражила и да се испитају и сви наводи о којима је, у образложењу оставке на министарску функцију, говорио „политичар Саша Радуловић”.

Поводом захтева опозиционе ДС да државни органи хитно испитају све неправилности на које је у својој оставци указао Радуловић, СНС је навела да је ДС „последња која има право да говори о реформама и борби против криминала и корупције у Србији, јер су они управо ти који су економски уништили Србију, опљачкали и осиромашили грађане”.

У саопштењу пише и да је СНС за 18 месеци „урадила више него што су демократе у свим својим мандатима”.

Радуловић је јуче објавио текст образложења оставке у којој је навео да је кабинет првог потпредседника владе Александра Вучића „главни кочничар” реформи у Србији.

„Људи из кабинета првог потпредседника су директно учествовали у фијаску око Вршачких винограда, и то и са стране продавца, државе, и са стране купца – преко повезаних родбинских веза и њихових фирми. Директно из кабинета и без знања Министарства привреде, ишли су налози директорки Фонда за развој да скида блокаде за поједине тајкунске фирме”, навео је Радуловић.

За министра привреде Радуловић је изабран 2. септембра прошле године, на предлог Александра Вучића.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на СНС нпада министра која је сама поставила

* Обавезна поља