SINISA MALIБЕОГРАД – Министар привреде Саша Радуловић срамота је за Србију и требало је да буде смењен, а не да се чека да поднесе оставку, изјавио је у среду председник Привременог већа Београда Синиша Мали.

„Сматрам да је била грешка што је постављен за министра, јер се показало да је кочничар реформи. Он се бавио личном промоцијом и личним картама, а за привреду није урадио ништа“, рекао је новинарима Мали, који је био саветник за привреду потпредседника владе Александра Вучића.

Он је навео да се Радуловић бавио само законима који су њега интересовали, као што је закон о стечају, а не радницима и привлачењем инвестиција.

Оптужио је Радуловића да је терао инвеститоре и презирао раднике.

Мали је навео да је он заједно с Вучићем био на састанку са радницима ФАП-а, а да је Радуловић тада одбио да разговара с њима, уз констатацију да га то не интересује.

„Зар је проблем што неки закон није усвојен, зато што је Вучић желео да разговара с радницима које Радуловић презире и постигне социјални договор“, упитао је Мали.

Он је рекао да је Радуловић заједно с министром финансија Лазаром Крстићем доведен да спроведе економске реформе, али да се за разлику од Крстића није снашао. „У кључном периоду за реформе, Радуловић је могао да нешто уради, а није урадио ништа“, нагласио је Мали.

Без злоупотреба у кампањи, ДС да не шири дезинформације

Председник Привременог органа Београда Синиша Мали апеловао на све учеснике у политичком животу Србије да у кампањи не злоупотребљавају осетљиве теме.

Мали је на конференцији за новинаре истакао да је Демократска странка недавним изјавама о финансирању трећег покушаја за вантелесну оплодњу и исплати субвенција за најугроженије пензионере злоупотребила теме које су важне за живот Београђана и апеловао на њих да не шире дезинформације.

„Последња у низу дезинформација је да је град укинуо финансирање трећег покушаја вантелесне оплодње, што није тачно јер то није функционисало од 2013. То није било зато што Београд није желео већ зато што нема капацитета на територији Србије да се уради трећи покушај“, рекао је он.

Оно чиме се претходна власт бавила, како је рекао Мали, уместо да се бави вантелесном оплодњом и начином да се пронађе неки пут да се ипак уради трећи покушај, она се бавила само невладином организацијом „Саветовалиште за психосоцијалну подршку процесу вантелесне оплодње“.

Према његовим речима, Београд је ту организацију намеравао да финансира са 5,3 милиона динара од чега би три милиона динара отишло на плате разних саветника у њему „и то у условима кад је саветовање бесплатно у свим домовима здравља у Београду“.

„Чак нису успели да финансирају то удружење већ су новац тражили од секретаријата за здравство, што он по закону о буџету није могао да финансира, па је то платила апотекарска установа ‘Београд'“, рекао је Мали.

Говорећи о исплатама пензија, Мали је истакао да се Београд налази у изузетно тешкој финансијској ситуацији, али да је упркос томе исплаћена четврта рата пензионерима.

„Дан пред исплату пензионерима, четврта рата у износу од 230 милиона динара, ДС је изашао са саопштењем да је привремени орган укинуо исплате. То је још једна у низу злоупотреба људи којима сваки динар значи“, рекао је Мали и поновио апел да се престане са том праксом.

Град жели да откупи Бусплус

Привремена управа града Београда предложила је предузећу Бусплус да откупи већински удео тог предузећа, изјавио је председник тог тела Синиша Мали.

Мали је на конференцији за новинаре изјавио да су представници Привременог органа имали неколико састанака са представницима Бусплуса, којима је Београд изашао с понудом да откупи већински део предузећа, како би обезбедио да тај систем функционише.

„Још немамо одговор Бусплуса, оставили смо им неколико дана да о томе размисле, али у томе видимо једини начин да систем профункционише. Надам се да ћемо то решити са Бусплусом, али ако не успемо, наћи ћемо треће решење“, рекао је Мали.

Он је додао да у досадашњим разговорима није изнет новчани износ којим би Београд откупио већински део Бусплуса.

„Ако добијемо позитивни одговор да су заинтересовани за то, ући ћемо и у ту врсту разговора“, рекао је Мали.

Према његовим речима, садашњи систем јавног градског превоза и наплате карата је неодржив, субвенције за то предузеће расту „а каса је све празнија“.


Извор: Танјуг, Бета

Коментари

Један коментар на Синиша Мали прљавом кампањом на Радуловићеве аргументе

Оставите коментар

Оставите коментар на Синиша Мали прљавом кампањом на Радуловићеве аргументе

* Обавезна поља