sasa-mirkovic-1357689440-250557ЗАЈЕЧАР – Председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић искључен је из СНС на седници Извршног одбора те партије, потврдио је агенцији Бета Радомир Николић.

„Мирковић је искључен јер није испунио одлуку Главног одбора странке и није поднео оставку на једну од функција. С обзиром да је искључен из странке, наши одборници ће добити инструкције да га смене са места председника Скупштине града Зајечара“, рекао је Николић.

Мирковић је посланик СНС у Скупштини Србије и председник Скупштине града Зајечара.

Николић је додао да је из истих разлога искључен је и заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић.

Саша Мирковић: Само Главни одбор може да ме избаци из СНС

Саша Мирковић, посланик СНС и председник Скупштине града Зајечара, изјавио је данас, поводом информација да је искључен из СНС, да о томе може да одлучује Главни, а не Извршни одбор странке.

– Желим да верујем да они који нису прочитли Статут (СНС) везано за ову одлуку, треба да га погледају, јер се члан Главог одбора не одстрањује декретом на Извршном одбору – рекао је Мирковић новинарима у парламенту.

Мирковић је изразио очекивање да ће на седници Главног одбора рећи све оно што, како је рекао, није имао прилику да каже на Извршном одбору. Он је подсетио да је 8. септембра понудио оставку на место председника Скупштине града Зајечара, али да је одборници нису прихватили.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на СНС разрешио Сашу Мирковића

* Обавезна поља