ZORANA MIHAJLOVICВАЉЕВО – Потпредседница Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић истакла је данас у Ваљеву да СНС жели да има премијера и своје људе у кључним ресорима у новој влади, како би се избегло да спровођење реформи буде заустављено због непостојања консензуса са другим партнером у влади.

На трибини на тему запошљавање, пре свега младих, Михајловић је на трибини у Скупштини града Ваљева казала да је период до 16. марта време када СНС жели да покуша да објасни зашто тражи пун мандат, односно да би могла да направи брже промене него што су биле у протеклих 18 месеци.

„Када смо ушли у владу буџет је био празан. Били смо влада која је размишљала да ли да прогласи или не прогласи банкрот. Успели смо да стабилизујемо финансије, да зауставимо раст незапослености, направимо важне политичке кораке“, рекла је она.

Михајловић је указала на то да је влада у којој је СНС договорила Бриселски споразум, пробала да води више рачуна о нашим људима на Косову и Метохији, отпочела преговоре са ЕУ.

Према њеним речима, значајни резултати постигнути су у борби против криминала и корупције.

„Оно што је радио Александар Вучић је то чиме смо поносни, јер имамо председника који се не састаје и не прича са лоповима и тајкунима, већ чини све да оптужнице буду подигнуте. Мишковић, три бивша министра, директор агенције за приватизацију, велики број директора који су исисавали новац из предузећа, 24 спорне приватизације о којима је причала покојна Верица Барач су истражене и налазе се у тужилаштву. Против одговорних су подигнуте оптужнице“, навела је Михајловић.

Она је нагласила да је СНС као странка на власти показала да хоће да се бори против криминала и корупције и да нема заштићених, те да није важно да ли је члан СНС, или милионер или тајкун, неко ко је прекршио закон.

„Сви су једнаки пред законом, ма где били и ма шта радили“, поручила је потпредседница СНС.

Према њеним речима, борба против криминала и корупције ће бити настављена још снажније, јер „ни 30 одсто свега онога што су нам одузимали и отимали није решено“.

„Поред тога сви морамо да засучемо рукаве, како би учинили економске промене. Промене које хоћемо да спроведемо не значе да људи треба лошије да живе, већ да направимо основу да се живи боље и да на крају ове године осетимо бољитак и по кућни буџет“, објаснила је она.

Михајловић је истакла да нема развоја Србије ако млади не пожеле да остану у земљи, јер, како је казала, ако нам оду људи који су данас на факултетима и средњим школама, не можемо да идемо напред.

Михајловић је казала да ће се ствари решавати корак по корак, и да свако ко каже да то може бити учињено на брзину, говори неистину.

Потпредседник Извршног одбора и кандидат за народног посланика Александар Јовичић рекао је да је потребно јединство.

„Тражимо апсолутну подршку на овим изборима како бисмо мењали Србију и да покажемо онима који сумњају у нашу снагу и интерес СНС, а то је да се обрачунамо са корупцијом и криминалом у сваком месту, и радимо на побољсању економије“, казао је он.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на СНС жели премијера и све кључне ресоре

* Обавезна поља