soros 3Фондација „Отворено друштво“, чији је оснивач и главни финансијер контроверзни амерички бизнисмен мађарског порекла Џорџ Сорош, директно финансира организацију протеста опозиције у Републици Српској и то у износу од скоро пола милиона америчких долара, објавило је интернет издање „Прес Република Српска“.

Сорошеве дотације опозицији у Републици Српској распоређене су по регијама, а судећи по именима, очито је да су у сам пројекат укључени само људи од највећег поверења, наводи „Прес“.

У документу на енглеском језику, датираном 20. априла 2016. године, а који је у поседу редакције „Прес“, истиче се да је херцеговачка регија (Славко Вучуревић) добила 47.400 америчких долара, источно-сарајевска 97.000, семберска (Младен Босић) 97.700, добојска (Обрен Петровић) 37.500 и бањалучка (Драган Чавић) 214.000 америчких долара.

Реч је о укупном износу од  486.600 долара.

На крају документа који је канцеларија Фондације „Отворено друштво“ у Сарајеву упутила Институту „Отворено друштво“ у Будимпешти тражи се коначно одобрења уз навођење да се протести у Бањалуци очекују половином маја.

soros-banja luka-Ilustracija


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Сорош финансира протесте опозиције у Бањалуци

* Обавезна поља