soros 4Милијардера Џорџа Сороша одавно зову „капиталиста катастрофа“. Он упорно зарађује на кризама и нестабилности. За почетак организује „арапске револуције“ и „велику сеобу са  Блиског Истока у Европу“, затим напада националне валуте које почињу дневно да скачу.

Последњи Сорошов „експеримент“ са проблемом избеглица може врло лако да се заврши распадом Европске уније и нестанком евра.

Управо се последњих месеци све креће у том правцу. Сви знају да долар није хтео појаву евра, затим су се САД грозничаво бориле са јединственом европском валутом и због тога су и почели агресију на  Југославију. Прича се да је 1999. Џорџ Сорош зарадио неколико милијарди долара, али и добио захвалност од Била Клинтона лично.

Ако ништа друго – ни та варијанта не треба да се искључи. Сорош је прави играч који зарађује на јаду других земаља, он, како су то оштроумно констатовали европски новинари,  зарађује само у „запаљеним казинима“ која прво сам „потпали“. Ево широко познатог цитата милијардера Сороша: „Живот се прави на ивици хаоса, а  ја сам се специјализовао да користим  хаос. То ми се допада више од свега, то ми је у крви“. Цинично, али врло отворено. Таквих циничних прагматичара у наднационалној финансијској елити је много. Њима је свеједно за земље и народ који у њима живи. Најважнија је добит и што се више заради то је више жеље да се направи светска криза, од које ће се ћар пребројавати не у милијардама, него у билионима долара.

liht-soros 1Одавно је јасно да је у ствари Сорошу дозвољено да се угради у светски финансијски систем и светски клуб банкара. Он од својих домаћина и колега добија конкретне налоге за преформирање света. Може се рећи да је Сорош чиновник који служи светској финансијској елити, која обожава да не излази на сцену, већ остаје иза кулиса. Јер новац, како се зна, воли тишину, а велики новац – чак – мртву тишину. Али пре него та мртва тишина наступи, треба се постарати да се све јако разгласи. А Сорош то зна да ради добро. Он се одмах појављује на сцени, пред њим су десетине новинара који записују сваку реч „великог мага и пророка“. Информациони телевизијски вођа cвета, америчка агенција APTV, у секунди разноси нову Сорошеву информацију, и – ствар је готова. Шпекуланти девиза почињу да раде. Народ сиромаши, богати су све богатији! Никад није било лакше. Недавно је Сорош, одлично схватајући да уз помоћ избеглица са Европљанима добија битку, предложио свој план за спасавање Европе. Нови Маршалов план, тачније Сорошев, предвиђа да се уложи новац у оне земље из којих су дошле избеглице. Да уложи милијарде евра. Интересантно је присетити се да је 1945 године Маршалов план омогућио САД-у да за ситне паре откупи половину Европе и да до сада њом командује. „Сорош и партнери“ данас желе да изведу исто такву операцију на Блиском Истоку. Прво да све изломе и сруше, а затим да га заувек преузму под контролу.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Сорош – шпекулант или пророк?

* Обавезна поља