Viktor YanukovychКИЈЕВ – Споразум о придруживању Украјине Европској унији био је припремљен на штету националних интереса – оценио је Виктор Јанукович.

Председник Украјине ово је рекао за округлим столом посвећеном тражењу излаза из политичке кризе у земљи.

„Зато ће одговорни за припрему споразума бити смењени или чак и изгубити посао. То је мој принципијелни став“ – био је категоричан Јанукович, не откривајући имена.

Још мање је покушао да објасни: како је такав документ могао да буде припремљен и доведен до потписивања без његовог и знања премијер Николаја Азарова.

Шеф украјинске државе је нагласио да разуме због чега је одустајање од потписивања тог споразума – на самиту „Источног партнерства“ у Виљнусу – изазвало незадовољство дела друштва оријентисаног на европске интеграције.

„Украјина није одустала и нема намеру да одустане од свог европског пута. Ишли смо и настављамо да идемо путем реформи и европских интеграција“ – поновио је Јанукович своју омиљену мантру.

Истовремено је учеснике округлог стола обавестио да су одлуку о растеривању митинга 30. новембра донела три човека.

„Истрага је утврдила да су та тројица у то време била у непосредној близини Трга независности. Они ће сносити одговорност за оно што се тада догодило. Резултати истраге биће за који дан објављени“ – рекао је Јанукович.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Споразум са ЕУ био на штету Украјине

* Обавезна поља