novica toncevБЕОГРАД – Није Србија Северна Кореја па да нико ништа не сме да каже, оцењује члан Председништва СПС-а Новица Тончев наводну забрану врха странке функционерима социјалиста да јавно коментаришу ставове коалиционог партнера, Српске напредне странке и њеног лидера Александра Вучића.

Да ли је истина да је Ивица Дачић функционерима ваше партије казао да мало заћуте?

– Мени то нико није рекао. Скоро сам био у Београду, имали смо састанак на ком су били функционери странке, али то нисам чуо. Свако има право да коментарише, каже своје мишљење. Зашто бисмо ми стрепели да не наљутимо напредњке? Па није држава њихова. Није Србија Северна Кореја па да нико ништа не сме да каже.

Министар Бранко Ружић је јавно рекао да верује у невиност ухапшеног председника ФК Партизан, па му се сад клима фотеља…

– Због једне изјаве да министар буде смењен?! То никад није било. Нисам ћутљив тип, а добро познајем председника наше странке Ивицу Дачића и тврдим да никад од функционера партије не би то тражио.

Вучић је Ружићу због те изјаве поручио да изађе из Владе?

– Ружић је само рекао своје мишљење. Није се мешао ни у чији рад. Хајде онда сви да мислимо као Вучић!

Хоће ли Дачић пристати на смену Ружића ако то буде услов да Влада опстане?

– Не верујем.

Да ли ће напредњаци одустати од ванредних избора?

– Било би паметно. СПС се избора не боји, али где сте још видели да владајућа странка тражи нове изборе. Избори нам не требају јер Влада добро ради и има резултате. Премијер се изборио за датум за почетак преговора са ЕУ и решава питање Косова, свуда у свету смо лепо прихваћени.


Извор: Вести.нет

Оставите коментар

Оставите коментар на Србија није Северна Кореја

* Обавезна поља